• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σύσκεψη για τον νέο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων

May 15, 2020 465

 

Σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου και των Περιφερειαρχών Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου (Ιονίων Νήσων) και Γιώργου Χατζημάρκου (Νοτίου Αιγαίου) έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για την εφαρμογή του οδικού χάρτη υλοποίησης των νέων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ και των νομικών υπηρεσιών  των φορέων ΔΙΑΔΥΜΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδος οι οποίοι θα υποστηρίξουν με την τεχνογνωσία τους την δημιουργία των νέων Φορέων.

Αποφασίστηκε  η συνεργασία μεταξύ όλων των μερών για τις διαδικασίες σύστασης των νέων νομικών προσώπων (Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ στις οποίες θα μετέχουν η Περιφέρεια με ποσοστό 40% και οι Δήμοι με ποσοστό 60%) και ο προγραμματισμός για τα παράλληλα βήματα όπως ο ορισμός του μετοχικού κεφαλαίου, η καταγραφή του προσωπικού των λειτουργούντων ΦΟΔΣΑ και Φορέων Διαχείρισης σε όλους τους Δήμους των Περιφερειών, ο ορισμός εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση, και η έναρξη της διαδικασίας αποτίμησης  των περιουσιακών στοιχείων από τις Επιτροπές που θα συγκροτήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Στο στάδιο της προετοιμασίας, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση (χωρίς χρηματική αμοιβή) με την ΔΙΑΔΥΜΑ (Δυτικής Μακεδονίας), ενώ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΠΕΣΔΑ (Στερεας Ελλάδος).

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search