• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το νέο Μουσείο Ελαιολάδου Enotis στον Βίστωνα της Κέρκυρας

May 04, 2022 651

Χτίζοντας μόνιμους δεσμούς με την κοινότητα

Με γνώμονα τις συμμετοχικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στην ενεργό εμπλοκή με τις κοινότητες και τη δημιουργία μόνιμων δεσμών με αυτές, το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου συνέβαλε στη δημιουργία του Μουσείου Ελαιόλαδου Enotis στο Βίστωνα της Κέρκυρας, το οποίο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022. Σε συνεργασία με τα μέλη της οικογένειας Κωνστάντη διαμορφώθηκε η μόνιμη έκθεση που αποτελείται κυρίως από εργαλεία και μηχανήματα των ελαιώνων και του ελαιουργείου της οικογένειας. Μέσα από την εκθεσιακή αφήγηση παρουσιάζεται η ελαιοκομία και η ελαιουργία στην Κέρκυρα κατά την προβιομηχανική αλλά και κατά την περίοδο της εκμηχάνισης. Στόχος όλων είναι το Μουσείο Ελαιόλαδου ENŌTIS να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και κοινωνίας στην οποία βρίσκεται, και να προσφέρει στους επισκέπτες του μια εμπειρία που θα τους συνδέει με τον τόπο και την παράδοση.

Την μουσειολογική μελέτη και επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η συνεργάτιδα των Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Πανεπιστημίου και μουσειολόγος, κ. Μαρία Τσούκα. Το εποπτικό υλικό της έκθεσης σχεδιάστηκε από την γραφίστρια, κ. Φιλένη Λοράνδου, και το φωτογραφικό υλικό από την ύπαιθρο της Κέρκυρας που το συνοδεύει, παραχωρήθηκε από τον ερευνητή κ. Σπύρο Γαούτση.

ionio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search