• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εκπαιδευτική δράση στο Σχολικό Μουσείο στο Σκριπερό

May 08, 2022 5035

 

 

Οι Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας αδιάκοπα τη δράση τους στον τομέα της μουσειακής έρευνας, ανακοινώνουν την πιλοτική εφαρμογή και υλοποίηση του μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος Bridge the gap, museum edition: art healing educational programs for mixed aged groups, focusing on elderly and youth participation and inclusion, που αφορά στη διαγενεακή συνύπαρξη στο μουσειακό χώρο και διαπραγματεύεται τις έννοιες του τραύματος και της ίασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Μουσειακών Συλλογών:

Το πρόγραμμα σηματοδοτεί την πρώτη αντίστοιχη δράση του μουσείου μας και στοχεύει στην ενεργό συμπερίληψη ατόμων όλων των ηλικιών, εστιάζοντας στην γεφύρωση γενεών με διαφορετικές αφετηρίες. Το βίωμα των τελευταίων ετών και οι ιδιαίτερες στιγμές λόγω Covid-19, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, έχει επηρεάσει κυρίως άτομα μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας καθώς διαταράσσει έντονα την καθημερινότητα τους και προξενεί έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και πρόσθετο στρες.

 

Σκοπός μας είναι στη 1:30 ώρα που θα φιλοξενηθούν οι συμμετέχοντες στη Συλλογή Σχολείου και Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας στο Σκριπερό, μέσω δραστηριοτήτων και εκθεμάτων να ανακαλέσουμε μνήμες και να αξιοποιήσουμε ευεργετικά την τέχνη ώστε να εκφράσουμε και να αφουγκραστούμε τα αισθήματα μας. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται υβριδικά με τεχνολογικά και φυσικά εργαλεία, καθώς είναι διαμορφωμένο με γνώμονα τη συμπερίληψη και βασισμένο στη βιωματική, ενεργό μάθηση. Πραγματοποίηση 15 / 22 Μαΐου 2022, στις 18:30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
να ορίζουν τις έννοιες του τραύματος και της ίασης και να περιγράφουν σχέσεις αιτιότητας,
να συσχετίζουν τις έννοιες με την τέχνη και να αναλύουν τη συναισθηματική διάσταση έργων τέχνης,
να κρίνουν, ταξινομούν και να επιλέγουν τα κατάλληλα μέσα έκφρασης του συναισθηματικού τους πλούτου,
καθώς και να χρησιμοποιούν και να αξιολογούν νέα εργαλεία που σχετίζονται με την τέχνη και την τεχνολογία.

Για να συμμετάσχετε στην πιλοτική εφαρμογή που αποτελεί βασικό σημείο της έρευνάς μας συμπληρώστε την ΑΙΤΗΣΗ. Στην υλοποίηση του προγράμματος θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε το 6970414275 την κα Έλενα Βασιλάκη ή στείλτε μας το μήνυμα σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. γράφοντας στο θέμα Bridge the gap, museum edition πληροφορίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search