• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Μουσείο Ιονίου Πανεπιστημίου

May 19, 2022 339



Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου για τέταρτη συνεχή χρονιά από την ίδρυσή του, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από τις 9 Μαΐου 2022, με την πραγματοποίηση της συζήτησης στρογγυλής τράπεζας «Η δύναμη των μουσείων» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε συν-διοργάνωση του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων και την συμμετοχή ομιλητών από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Καζαντζάκη, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το Δημοτικό Σχολείου Κοντοκαλίου θα ανακαλύψει την δύναμη των μουσείων συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εμείς οι τυπογράφοι» την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την γέννηση της τυπογραφίας με βιωματικές μεθόδους, υποδυόμενοι τους εργαζόμενους σε ένα τυπογραφείο βασισμένα στην αφήγηση μιας ιστορίας η οποία περιγράφει την ημέρα στην δουλειά του τυπογράφου. Την δράση θα πραγματοποιήσουν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Μουσειολογίας: Ευτυχία Αποστολίδου Ειρήνη Βήτα, Μαρία Παπαδοπούλου, Παντελίνα Ταραζά.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του συμμετοχικού έργου MOSAIC, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ. Η δημιουργία του έργου είναι το απόσταγμα της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας μετά από κάλεσμα του Μουσείου. Στόχος ήταν η δημιουργία του συμμετοχικού έργου MOSAIC, που θα αποτελέσει έναν νέο «χάρτη» του νησιού που θα συνθέτει τις διαφορετικές όψεις και αντιλήψεις για την ταυτότητά του, όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό.

Οι εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, με τριήμερες εκδηλώσεις από το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (Δι.Μ.Ι.Ν).Οι εκπρόσωποι των μουσειακών φορέων και μέλη του Δι.Μ.Ι.Ν., μετά από πρόσκληση του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρευρεθούν στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για την πραγματοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων, το διάστημα 25-27 Μαΐου 2022 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στοχεύοντας στην εμπλοκή του κοινού της Κέρκυρας στις πολιτιστικές εξελίξεις των Επτανήσων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και σε τοπικά μουσεία/κοινότητες διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 25/05/2022

19:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με τους κατοίκους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στο Μουσείο Σολωμού.

Που: Μουσείο Σολωμού, Αρσενίου 1

Πέμπτη 26/05/2022

10:00 «Το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων, η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί παράγοντες: Για μια νέα μουσειακή και πολιτιστική πολιτική»: Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για θέματα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ιόνιο με εκπροσώπους της ΠΙΝ, των Δήμων της Κέρκυρας, βουλευτές Κέρκυρας και πολιτιστικών φορέων του νησιού.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

19:00 Παρουσίαση του συμμετοχικού έργου «Μωσαϊκό», που θα έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και την τοπική κοινότητα της Κέρκυρας.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

Παρασκευή 27/05/2022

09:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Κάτω Κορακιάνα.

11:00 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στη Συλλογή Ιστορίας του Σχολείου και της Εκπαίδευσης του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Σκριπερό.

13:00 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στην Ιστορική Λαογραφική Συλλογή «Νίκος Πακτίτης», στους Σιναράδες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search