Print this page

Σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις μέσων προστασίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και ένοχη σιωπή Κοντοζαμάνη

May 20, 2020 526

 

Απαντήσεις για τις βαρύτατες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί για το σκάνδαλο υπερτιμολογήσεις μέσων ατομικής προστασίας ζητούν με ερώτησή τους 52 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το υπουργείο Υγείας για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοπονήσσου, καθώς η παραδοχή του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη πως «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος» παραμένει κενό γράμμα χωρίς την οποιαδήποτε άλλη αντίδραση του υπουργείου. Χαρακτηριστικά, μάσκες προστασίας τέσσερις φορές επάνω από την αντίστοιχη τιμή της 1ης ΥΠΕ, στολές προστασίας δυόμιση φορές πιο ακριβές, με το συνολικό κόστος εφόσον ολοκληρωθούν οι προμήθειες να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Σκιές συγγενικών και κομματικών σχέσεων στους προμηθευτές, ακόμα βαρύτερες στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και τον Μιχάλη Μπεκίρη για ενδεχόμενη κάλυψή του στον διευθυντή της 6ης ΥΠΕ.
 

Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργό Υγείας με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανιών και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με θέμα της το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας, με πρωταγωνιστή τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι σε επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Πολάκη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος» και «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς». Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να πει για να επιβεβαιώσει πλήρως τα καταγγελλόμενα, αναρωτιούνται στην νέα ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η 1η ΥΠΕ αγοράζει μάσκες FFP-3 με 5,46€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 20,34€ ανά τεμάχιο, ενώ επίσης η 1η ΥΠΕ αγοράζει στολές τύπου TYVEC με 9,92€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 23,14€ ανά τεμάχιο. Σημειώνεται πως μετά τη γενική κατακραυγή, η 6η ΥΠΕ πάγωσε την προμήθεια των μασκών FFP-3, χωρίς να είναι γνωστό εάν το πάγωμα είναι οριστικό ή προσωρινό. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των προμηθειών, η 6η ΥΠΕ θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό (έναντι της 1ης ΥΠΕ) με 1,173 εκ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές στην ερώτησή τους προχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος αναφορικά με το σκάνδαλο υπερτιμολογήσεων, καθώς όπως τονίζεται, με βάση αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει συγγενική σχέση του κ. Καρβέλη με την οικογένεια Λαϊνιώτη που κατέχει την «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ». Ακόμη, από δημοσιεύματα του τύπου προκύπτει η έμμεση σχέση της «EUROSUP MEDICALS ΙΚΕ» με τις εταιρείες της οικογένειας Λαϊνιώτη, καθώς ο κ. Πετούσης εκτός από συγγενική σχέση με την οικογένεια Λαϊνιώτη, εκτός από διαχειριστής του κύριου μετόχου της «EUROSUP, RAFFREY INVESTMENTS LTD», τυγχάνει να είναι και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο LinkedIn, αυτοπροσδιορίζεται ως διευθυντής πωλήσεων της «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ».

Από τα ανωτέρω, όπως τονίζουν, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με σαφή χαρακτηριστικά διαπλοκής επιχειρηματιών με στελέχη της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάρτησή της, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδεύει την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ερώτημα που εφόσον επιβεβαιωθεί εκθέτει έτη περαιτέρω την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, θέτει το ερώτημα εάν «είναι αλήθεια ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παραμένει στη θέση του, παρά τις αποκαλύψεις σε βάρος του, λόγω της προσωπικής στήριξης που του παρέχει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Μπεκίρης;».

Όλγα Γεροβασίλη@olgagerovasili
 
 

Είναι αλήθεια ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παραμένει στη θέση του, παρά τις αποκαλύψεις σε βάρος του, λόγω της προσωπικής στήριξης που του παρέχει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Μπεκίρης; https://bit.ly/3e1ISnV 

Σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

gerovasili.wordpress.com
 
31 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
 
 

 

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Κικίλια:

  1. Είναι αλήθεια ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παραμένει στη θέση του, παρά τις αποκαλύψεις σε βάρος του, λόγω της προσωπικής στήριξης που του παρέχει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Μπεκίρης;
  2. Θα αποπεμφθεί έστω και τώρα τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη;
  3. Πως ερμηνεύει το γεγονός ότι η αναρτηθείσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με «φερόμενη» ημερομηνία 12/3/2020, για τις στολές τύπου TYVEC στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας έχει αριθμό πρωτοκόλλου 11.708!!! , ενώ οι υπόλοιπες αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ στην διαύγεια της ίδιας μέρας είχαν αριθμό πρωτοκόλλου από 2.320 έως 2.357;
  4. Έχουν ζητηθεί ή διαβιβαστεί από εσάς τα στοιχεία της υπόθεσης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για έλεγχο;
  5. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπερτιμολόγησης αγαθών και υπηρεσιών εν μέσω της υγειονομικής κρίσης;

THEPRESSPROJECT

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.