• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Casa Parlante-Το Ζωντανό Μουσείο της Κέρκυρας που αξίζει να επισκεφθείτε

May 23, 2020 4729

 

 
 

“Καλώς ήρθατε! Παρακαλώ, περάστε! Ο Κόντε θα είναι μαζί σας σύντομα. Θα ήταν χαρά του να τον συναντήσετε μαζί με την Κοντέσα στη σάλα για τσάι.”
Αυτό θα ακούγατε στο Casa Parlante, το πιο… ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτιρίου στην ιστορική Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της.

Casa Parlante (Κέρκυρα (Χώρα), Ελλάδα) - Κριτικές

Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας, ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές.

Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας! Το νεαρό ζευγάρι ο Κόντε και η Κοντέσα Θεοδώρα- Αλεξάνδρα της οικογένειας, απολαμβάνουν το τσάι του στο σαλόνι, την στιγμή που ο Κόντε Σπύρος με την επιβλητική παρουσία του διαβάζει την εφημερίδα της εποχής στο γραφείο του, μπροστά στην είσοδο του σπιτιού, δείχνοντας έτσι ποιος είναι η κεφαλή του σπιτιού.

Casa Parlante - Το "ζωντανό" μουσείο της Κέρκυρας

Η καθαρίστρια καθαρίζει την κομότα και η Κοντέσα Αγγιολίνα στην κλασική της θέση, δίπλα στην νυφική παστάδα να περιμένει βουβή τον Κόντε Σπύρο για να τον συνοδέψει μέχρι την πόλη.

Οι ευγενείς του 19ου αιώνα "ζωντανεύουν" στο Casa Parlante

Η δασκάλα και κατά κάποιον τρόπο γκουβερνάντα του μικρού Σπύρου και της μικρής Αγγιολίνας τα διδάσκει καλούς τρόπους και τα μαθήματα που μόνο οι ευγενείς είχαν την τύχη να μελετούν,την στιγμή που η μαγείρισα Κατίνα – προίκα του γαμπρού από τον πατέρα του και τσιράκι του Κόντε Σπύρο- μαγειρεύει στην κουζίνα της, με διαλεχτά προϊόντα από το αποθηκάκι με την κόκκινη πόρτα, που όταν την ανοίγεις, βγαίνεις από την χρονοκάψουλα του τότε και επανέρχεσαι στο τώρα.

w

Το Casa Parlante είναι ένα μοναδικό μουσείο: εδώ η ιστορία ζωντανεύει και καλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο…

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 26610 49190
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.casaparlante.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search