• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία του Grand Glyfada

June 22, 2022 4354

 

Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζόμενων του ξενοδοχείου Γκραντ Γλυφάδα  στη σημερινή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο στο ξενοδοχείο αυτό, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, διεκδικώντας:


• Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας και μέριμνα για την εφαρμογή ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.
• Εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ. Όχι στην παραβίαση του πενθημέρου, του προγράμματος των ρεπό, του οχταώρου και του διαλείμματος.
• Καταβολή αμοιβής για εργασία που έχει πραγματοποιηθεί πέραν του οχταώρου, διόρθωση μισθοδοσιών και ασφαλιστικής κάλυψης.

Το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει ότι στον ξενοδοχειακό τομέα έχουν ξεπεραστεί τα όρια της ανθρώπινης αντοχής παρά το γεγονός ότι τα κέρδη είναι “αμύθητα”.
“Αυτό το ξενοδοχείο λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό, φορτώνοντας διπλή και τριπλή δουλειά στις πλάτες λίγων εργαζομένων, ώστε να μείνουν άθικτα τα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων”, σημειώνει και υπογραμμίζει ότι : “Δεν πρόκειται, σαφώς, για το μόνο ξενοδοχείο που γίνονται αυτά. Όλοι οι εργοδότες το ίδιο επιδιώκουν. Τη διαφορά την κάνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε ξενοδοχείο.

Όπου οι εργαζόμενοι δέχονται τέτοιες καταστάσεις, οδηγούνται σε τραγωδία γιατί οι εργοδότες είναι αχόρταγοι. Όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν και αγωνίζονται, περιορίζουν την εργατική ασυδοσία και πετυχαίνουν ακόμα και μικρές νίκες, όπως στο “Κόρκυρα ” φέτος και πάλι στο “Domes” πέρυσι με τις επαναπροσλήψεις. Μετά την προκήρυξη της σημερινής απεργίας, εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρείας ήρθε εσπευσμένα από την Κρήτη στην Κέρκυρα και δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν οι αποδοχές υπερωριακής εργασίας, θα διορθωθεί η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, προσθέτοντας τα ένσημα για τις ημέρες των δεδουλευμένων ρεπό ενώ, από αύριο, θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα εργασίας κανονικά, με τα διαλείμματα, και θα καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα προϋπηρεσίας με τον υπολογισμό και των παγωμένων ετών (μετά το 2012). Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα των ρεπό και να περιοριστεί η ένταση της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι τού ξεκαθάρισαν ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με πολυήμερες απεργίες.”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search