• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Καταγγελία για απόλυση εκπαιδευτικού στην Ελληνογεργμανική Σχολή

July 12, 2022 4467

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την αναίτια απόλυση από την Εράσμειο Ελληνογεργμανική Σχολή, του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, επί σειρά ετών συνδικαλιστή, ο οποίος έχει συμμετάσχει, ως επίσημος προσκεκλημένος και σε εκδήλωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Ο Βασίλης Λιόσης, εργαζόταν ως μαθηματικός επί 25 συνεχόμενα έτη στο σχολείο. Η απόλυσή του έγινε, χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία. Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη.

Αναλυτικά:

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                                                            

Καταγγελία για απόλυση εκπαιδευτικού στην Ελληνογεργμανική Σχολή

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την αναίτια απόλυση από την Εράσμειο Ελληνογεργμανική Σχολή, του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, επί σειρά ετών συνδικαλιστή, ο οποίος έχει συμμετάσχει, ως επίσημος προσκεκλημένος και σε εκδήλωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Ο Βασίλης Λιόσης, εργαζόταν ως μαθηματικός επί 25 συνεχόμενα έτη στο σχολείο. Η απόλυσή του έγινε, χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία. Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη.

Η κυβέρνηση, με την ψήφιση του νόμου 4713/2020, του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που απελευθερώνει απολύσεις και διευκολύνει την επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση, έχει δώσει ένα πολύτιμο όπλο στην εργοδοσία, από τη μία για να μπορεί να απολύει ελεύθερα, όσους εκπαιδευτικούς θέλει κι από την άλλη, με την απειλή της απόλυσης, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου», στον εργασιακό μεσαίωνα, που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο νόμος αυτός, έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών συνολικά. Είναι προφανές πως απορρέει από τις διακηρυγμένες κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την παιδεία-εμπόρευμα και την όλο και φθηνότερη εργασία χωρίς δικαιώματαΟι κυβερνήσεις, η μία μετά από την άλλη, κινούνται απαρέγκλιτα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Ο Βασίλης -όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι- έχει πέσει θύμα αυτής της πολιτικής, ο οποίος τιμωρείται για τις απόψεις του και τις θέσεις που εκφράζει για τα διάφορα τεκταινόμενα στο χώρο του σχολείου του. Η απόλυσή του, αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search