• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το Ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών στη Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διοικητή ΟΑΕΔ

May 28, 2020 4534

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Κύριο θέμα της συνάντησης απετέλεσε η πρόοδος των εργασιών στις εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι ο φάκελος για την συμπληρωματική σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ όσα πρόσθετα, διευκρινιστικά έγγραφα ζητήθηκαν, προσκομίσθηκαν εγκαίρως από την Υπηρεσία. Η επεξεργασία του φακέλου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου και θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης από τον ΟΑΕΔ και τον εργολάβο του έργου.

Επιπλέον, ο κ. Πρωτοψάλτης επεσήμανε ότι μετά την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά λόγω του Covid-19, συνεχίζεται η εκτέλεση εργασιών στις εργατικές κατοικίες, όπου στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται κυρίως τοποθετήσεις μαρμάρων και σταμπωτών. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των εργασιών θα συνεχιστεί μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, αμέσως μόλις αυτή εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επισημάνθηκε ότι δέσμευση της εργολήπτριας εταιρείας είναι το έργο να παραδοθεί στους δικαιούχους 6 μήνες μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει την απασχόληση συνολικά 36.500 ανέργων. Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόσληψη 8.300 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι μετά τις αλλαγές του προγράμματος, το 75% της μισθοδοσίας και των εισφορών θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ και μόλις το 25% του μισθολογικού κόστους θα καλύπτεται από Δήμους, Περιφέρειες κλπ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search