Print this page

Για την παρέμβαση των ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

August 31, 2022 343

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για την παρέμβαση των ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν το Σάββατο, 27 Αυγούστου, παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, για το φλέγον ζήτημα της στέγασης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το οποίο γιγαντώνεται, χρόνο με το χρόνο (αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ). Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκαναν όλες οι ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων, καθώς και ο ΣΕΠΕ Ζακύνθου, αφού το κοινό αίτημα που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αυτό που ανάγκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ασχοληθεί με το θέμα για 1η φορά, παρόλες τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και εισηγήσεις σχετικά με τη στέγαση των εργαζομένων που έχουν καταθέσει στο παρελθόν, σωματεία, παρατάξεις και φορείς.

Όλοι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, τόνισαν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι, ότι η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, στην πραγματικότητα δεν αφορά τους εργαζόμενους παρά μόνο τους μεγάλους ομίλους και απαίτησαν να βρεθεί άμεσα λύση. Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων, που πήραν το λόγο, έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για το άμεσο μέλλον, όσο και μακροπρόθεσμα: Μίσθωση ξενοδοχείων, επίδομα ενοικίου αλλά και εκμετάλλευση συγκεκριμένων δημοσίων κτιρίων, τα οποία αυτή τη στιγμή “ρημάζουν” από την αχρησία, προκειμένου να στεγαστούν οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι.

Τίποτα από αυτά δεν άκουσε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού δεν υιοθέτησε καμία από τις προτάσεις των ΕΛΜΕ, αλλά και των παρατάξεων, που είχαν αντίστοιχη εισήγηση. Δεν υιοθέτησαν καν το αίτημα για συνάντηση με τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ των νησιών, ώστε να γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις. Αντίθετα η Περιφερειάρχης μας παρέπεμψε -με την πρότασή της- στις καλένδες και στις «υποσχέσεις» του πρωθυπουργού, για αυξήσεις στους μισθούς.

Παράλληλα οι ΕΛΜΕ τόνισαν την αντίθεσή τους στα ΣΔΙΤ, αφού η εκμετάλλευση από ιδιώτη, των κτιρίων που θα μένουν οι εκπαιδευτικοί, εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και με την ελεύθερη αγορά στην εύρεση σπιτιού.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ζήτημα της στέγασης, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, όσο περνάει ο καιρός. Υπουργείο, Κυβέρνηση και τοπικές αρχές, σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εκπαιδευτικοί να αρνούνται το διορισμό τους, λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, στις οικονομικές απαιτήσεις για ένα σπίτι.

Μπροστά στον εμπαιγμό αυτό από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, την αδιαφορία κυβέρνησης και Υπουργείου, μόνο ένα δρόμο έχουμε: Το δρόμο του αγώνα, με τον οποίο, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που πηγάζουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Οι ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις. Όπως προκαλέσαμε για 1η φορά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ίδιο θα κάνουμε και στα Δημοτικά Συμβούλια των νησιών μας, ώστε να αρχίσουν να παίρνουν στα σοβαρά -κι όχι ακαδημαϊκά- το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοί μας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει κεντρικά το ζήτημα και να οργανώσει κινητοποιήσεις για την άμεση διεκδίκηση λύσεων, στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοί μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.