• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μαθητές στην Κέρκυρα δε θα πηγαίνουν σχολείο μέχρι τέλη Σεπτέμβρη!

September 08, 2022 3437

Δε θα αρχίσουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, οι μεταφορές των μαθητών. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη οι μαθητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο.

«Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2022να μην μπορούμε να μεταφέρουμε μαθητές στο σχολείο τους. Στην Ελλάδα 2.0, όπως περηφανεύεται η κυβέρνηση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

 

«Φταίει το υπουργείο εσωτερικών, το οποίο δίνει με το σταγονόμετρο τη χρηματοδότηση για τις μεταφορές κι έτσι η περιφέρεια αναγκάζεται να ξέρει μέχρι και τον τελευταίο μαθητή προκειμένου να κλείσει τα λεωφορεία. Φταίει η περιφέρεια, η οποία περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να προκηρύξει το διαγωνισμό και δεν προχώρησε πιο πριν , ώστε στον αγιασμό να είναι όλα έτοιμα. Φταίει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τα έχει κάνει θάλασσα, όσον αφορά τον προγραμματισμό, τις ηλεκτρονικές εγγραφές, το ότι όλα γίνονται στο πόδι, εκτός από τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις, οι οποίες εφαρμόζονται κατά γράμμα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «φταίει και η κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη όλων των παραπάνω και υπολογίζει στις κοινωνικές παροχές μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ενώ είναι γενναιόδωρη στις παροχές σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Μόλις χθες απείλησε τα σχολεία ότι αν δε μειώσουν το ρεύμα, θα μειωθεί η χρηματοδότηση τους».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Για τις μεταφορές των μαθητών

Και επίσημα πλέον οι μεταφορές των μαθητών δε θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Και μάλιστα, μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα κρατήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, που σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη δε θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο.

Αυτή τουλάχιστον την ενημέρωση είχαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, στην παρέμβαση που έκαναν στον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας για το θέμα.

Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2022, να μην μπορούμε να μεταφέρουμε μαθητές στο σχολείο τους. Στην Ελλάδα 2.0, όπως περηφανεύεται η κυβέρνηση.

Φταίει το υπουργείο εσωτερικών, το οποίο δίνει με το σταγονόμετρο τη χρηματοδότηση για τις μεταφορές κι έτσι η περιφέρεια αναγκάζεται να ξέρει μέχρι και τον τελευταίο μαθητή προκειμένου να κλείσει τα λεωφορεία.

Φταίει η περιφέρεια, η οποία περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να προκηρύξει το διαγωνισμό και δεν προχώρησε πιο πριν , ώστε στον αγιασμό να είναι όλα έτοιμα.

Φταίει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τα έχει κάνει θάλασσα, όσον αφορά τον προγραμματισμό, τις ηλεκτρονικές εγγραφές, το ότι όλα γίνονται στο πόδι, εκτός από τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις, οι οποίες εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Και βέβαια φταίει η κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη όλων των παραπάνω και υπολογίζει στις κοινωνικές παροχές μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ενώ είναι γενναιόδωρη στις παροχές σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Μόλις χθες απείλησε τα σχολεία ότι αν δε μειώσουν το ρεύμα, θα μειωθεί η χρηματοδότηση τους.

Σίγουρα όμως δε φταίνε οι εκπαιδευτικοί των σχολείων οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν με τα κενά που υπάρχουν, τον υπερβολικό γραφειοκρατικό φόρτο, αλλά και τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο τους.

Και σίγουρα δε φταίνε οι μαθητές και οι γονείς τους, οι οποίοι είτε δε θα έρθουν σχολείο για 2 εβδομάδες, είτε θα αναγκάζονται οι εργαζόμενοι γονείς, να αφήνουν τη δουλειά τους το πρωί και το μεσημέρι, με τη βενζίνη στα ύψη για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους.

Ως ΕΛΜΕ ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει πρόβλημα, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, είναι ένας εθνικός δημόσιος φορέας μεταφορών που θα αναλάβει με μόνιμο και σταθερό προσωπικό, τις μεταφορές των μαθητών.

Απαιτούμε να δοθεί ΤΏΡΑ λύση στο προβλημα και οι μαθητές να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους από τη Δευτέρα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search