Print this page

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων Δευτέρα 19/9 - Από την πρώτη μέρα στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

September 18, 2022 317

Από την πρώτη μέρα στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ 1:30 Μ.Μ.

·         Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.

·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία. Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΕ. Δωρεάν σίτιση στη φοιτητική λέσχη. Να δημοσιοποιούνται όλα τα κενά. Άμεση πρόσληψη της Β΄ φάσης

·         15 μαθητές ανά τάξη.

·         Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης των σχολείων. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid με ευθύνη του ΕΟΔΥ και παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

·         Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.

·         Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών σε ρεύμα και ΔΕΚΟ. Εξασφάλιση αφορολόγητου πετρελαίου και Φυσικού αερίου. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. Επιβολή πλαφόν στις τιμές.

·         Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά. Άμεση έναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

·         Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.