• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Πρόεδρο του ΕΚΑΒ – Ανοίγει ξανά η Πλατφόρμα για Αιτήσεις Επικουρικού Προσωπικού

June 01, 2020 4514

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το αίτημα που διατύπωσε ο Βουλευτής στην από 3/4/2020 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μη συμπλήρωσης των προβλεπόμενων θέσεων, εγκρίθηκε. Να σημειωθεί ότι είχαν παρατηρηθεί δυσκολίες κατά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων την προηγούμενη φορά και πολλές αιτήσεις είχαν ακυρωθεί.

Συνεπώς, μέσα στο επόμενο 48ωρο και για διάστημα 1 εβδομάδος, θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διασωστών ΕΚΑΒ. Υπογραμμίζεται ότι οι επιτυχόντες της προκήρυξης θα προσληφθούν άμεσα με συμβάσεις διάρκειας 2 ετών, για να στελεχώσουν τον Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η προμήθεια των εννέα (9) ασθενοφόρων με κονδύλια ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα οποία θα κατανεμηθούν στα νησιά της Περιφέρειας. Για την συντόμευση των διαδικασιών, ο κ. Παπαευσταθίου πρότεινε ο διαγωνισμός να διεξαχθεί από την Περιφέρεια. Οι δύο φορείς βρίσκονται σε συνεννόηση και εξετάζουν τον βέλτιστο τρόπο υλοποίησης της προμήθειας. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, καθώς η ενίσχυση και η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων είναι αναγκαία.

Ετέθη επιπλέον το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των Τμημάτων του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας πρότεινε να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη διάθεσης μόνιμου ιατρού και μόνιμου διοικητικού προσωπικού και στα Τμήματα του ΕΚΑΒ, εκτός από τις Περιφέρειες του ΕΚΑΒ. Ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε ότι έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί η αναδιοργάνωση του Οργανισμού και στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση του Βουλευτή θα προωθηθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Υγείας.

Σε ότι αφορά στο πλωτό ασθενοφόρο που ο Βουλευτής ζήτησε να καλύψει τις ανάγκες της Π.Ε. Κέρκυρας, ο κ. Παπαευσταθίου δήλωσε πως το επιχειρησιακό σκέλος της απόκτησης

και αδειοδότησής του είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ το ΕΚΑΒ θα αναλάβει μετά την απόκτηση του πλωτού ασθενοφόρου την στελέχωσή του με διασώστες.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι σε ότι αφορά στο αίτημά του για την απόκτηση μηχανής διασώστη ΕΚΑΒ, η παραλαβή της θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα μέσα στο δεύτερο 10ήμερο του Ιουνίου.

Τέλος, μετά από πρόσκληση του Στέφανου Γκίκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ προγραμματίζει μέχρι το τέλος Ιουνίου να επισκεφθεί και την Κέρκυρα.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search