• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Υπογράφηκε η σύμβαση για το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ,με την Εγνατία ΑΕ

June 03, 2020 70

 

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Πρόγραμμα Δράσεων Βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως των νήσων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου», υπέγραψαν χθες στην Αθήνα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του

 
Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σκοπό έχει την ταχεία υλοποίηση έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του ασφάλεια.
Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις, αφορούν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, κλπ.
Επίσης, ανά περίπτωση, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός –μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.
«Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο για τα νησιά μας. Χαιρόμαστε που ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή θετικά στο αίτημά μας για αξιοποίηση των μελετών της Εγνατίας Α.Ε. σχετικά, με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με στόχο την οδική ασφάλεια, επικαιροποίησή τους και συνεργασία του Υπουργείου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας για να υλοποιηθεί επιτέλους αυτό το έργο. Δεν νοείται σήμερα ποιότητα ζωής και τουριστικός προορισμός με αξιώσεις χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την δημοπράτηση, επίβλεψη και εποπτεία των έργων. Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την διαχείριση της υλοποίησης έργων, τον ποιοτικό έλεγχο και τις πληρωμές, ενώ η Εγνατίας Οδός Α.Ε. θα παραχωρήσει δωρεάν τις μελέτες που έχει εκπονήσει και θα υποστηρίξει συμβουλευτικά με επικαιροποίηση και παροχή τεχνικών στοιχείων την υλοποίηση των έργων.

 

www.ert.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search