• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Climathon Corfu 2022

November 01, 2022 3690

Climathon Corfu 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Climathon Corfu 2022 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο «Aeolos Beach Resort».

Φέτος, η γνωστή πλέον εκδήλωση ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία των συμμετοχόντων και ως θέμα την «Κυκλική Οικονομία» σε μία συνδιοργάνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της «Garbage Art Corfu».

Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας, οι συμμετέχοντες και το ευρύτερο κοινό ενημερώθηκαν για την έννοια της κυκλικής οικονομίας, την σύνδεσή της με την τοπική ανάπτυξη κάθε περιοχής και πως ακριβώς ο συνδυασμός τους μπορεί να βοηθήσει στην διαβίωση του σύγχρονου ανθρώπου σε έναν πλανήτη με περιορισμένους πόρους.

Ως παράδειγμα της μη βιώσιμης διαχείρισης των πόρων παρουσιάστηκε το φαινόμενο του «Fast Fashion», η οποία δημιουργεί προϊόντα μικρής χρονικής περιόδου χρήσης και αξιοποίησης, τα οποία για την δημιουργία τους καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες πολύτιμου νερού και επικίνδυνων χημικών ενώ προτάθηκαν και σχετικές εναλλακτικές λύσεις.

Στην συνέχεια, όλοι συμμετείχαν σε μια πολύωρη διαδικασία ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων για τον ορισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και όπου θα μπορούσαν να ενταχθούν στην τωρινή έννοια της γραμμικής οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες, μαζί με τους καθοδηγητές τους, δημιουργήσανε τέσσερις ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους και εργάστηκαν εντατικά για 24 συνεχόμενες ώρες.

Το πρωί της 2ης μέρας η «Corfu Agro» προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα αναλυτικό σεμινάριο σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση ενώ οι καθοδηγητές από την διοργανώτρια «Garbage Art Corfu» παρείχαν βασικές πληροφορίες σχετικά με τις αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις σύντομες και περιεκτικές παρουσιάσεις (elevator pitch).

Οι τέσσερις τελικές προτάσεις παρουσιάστηκαν μπροστά σε κοινό και μια πενταμελής επιτροπή, η οποία εξέτασε την πρακτικότητα των προτάσεων στο νησί της Κέρκυρας με βάση τις ειδικότητές τους και τις εμπειρίες τους. Οι ερωτήσεις και προτάσεις που τέθηκαν από την κριτική επιτροπή ήταν εποικοδομητικές και με στόχο την ενθάρρυνση των ομάδων ώστε να εφοδιαστούν για τα επόμενα βήματα τους προς της υλοποίηση των προτάσεων τους. Την κριτική επιτροπή την απάρτιζαν η Νικόλ Μισφούτ, η Ευγενία Βιτουλαδίτη, η Ιωάννα Κάμπη, ο Μάριος Μαγιολαδίτης και ο Βίκτωρ Δημουλής.

Τέλος, ακολούθησε η διαδικασία απονομής των βραβείων όπου όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα και δωροεπιταγές από τους χορηγούς της εκδήλωσης. Όλοι οι χορηγοί του «Climathon Corfu 2022», τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους, χαρακτηρίζονται είτε στα προϊόντα τους, είτε στις εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας τους από τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας και είναι παραδείγματα προς μίμηση για όλους όσους επιχειρούν ή ενδιαφέρονται να στήσουν δική τους επιχείρηση στο νησί της Κέρκυρας.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο του 2023 όπου συμμετέχοντες και τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεών τους, βοηθώντας τους να φτιάξουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να ερευνήσουν την τοπική αγορά.

 

Ξένια Τόμπρου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search