Print this page
Στη φωτό ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθ. Ανδρέας Φλώρος (αριστερά) και ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας Στη φωτό ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθ. Ανδρέας Φλώρος (αριστερά) και ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ερευνητικά προγράμματα

November 10, 2022 286

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από πλευράς του ΑΠΕ-ΜΠΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής, Αιμίλιος Περδικάρης και από πλευράς του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εκπαίδευση σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής, και ψηφιακής ανάπτυξης των δύο φορέων.

 

Στόχος επίσης είναι η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και οργάνωση δράσεων σχετικών με την κοινή υποβολή ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων σε επιστημονικά πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

 

Χαρακτηριστικά υψηλής προστιθέμενης αξίας απέδωσε στην συμφωνία ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος σε δήλωσή του. «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποτελεί για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης μιας οργανωμένης προσπάθειας προβολής των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων που πραγματοποιούνται στο Ίδρυμά μας. Η συνεργασία αυτή γίνεται πραγματικότητα στην πλέον κατάλληλη χρονική συγκυρία, όπου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επιδεικνύει υψηλά επίπεδα εξωστρέφειας, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο του ως το μοναδικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων».

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διαθέτει την ωριμότητα και την εμπειρία να λειτουργήσει ως επιστημονικός εταίρος για την μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα τεχνολογικής καινοτομίας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού του και την συμβολή στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δράσεων», τόνισε ο κ. Φλώρος.

Την ικανοποίησή του για την νέα συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η οποία αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας του πρακτορείου και συμπόρευσής του με την ακαδημαϊκή κοινότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής Αιμίλιος Περδικάρης σε δήλωσή του. «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας είναι το ξεκίνημα μιας ισότιμης σχέσης με αμοιβαία οφέλη: αφενός υπηρετεί τη λογική της αδιάλειπτης προβολής και στήριξης της ακαδημαϊκής κοινότητας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφετέρου, αν ληφθεί υπόψη ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρίσκεται σε μια φάση μετεξέλιξης και τεχνολογικής αναβάθμισης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά σε αυτήν», επισήμανε. Ο κ. Περδικάρης κατέληξε διευκρινίζοντας ότι οι στόχοι της συνεργασίας θα επιτευχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα «τόσο με τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των δημοσιογράφων και του προσωπικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ όσο και με την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και δράσεων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.