Print this page

Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης του Π.Σ, αφού αυτή είχε μετατραπεί σε συνεδρίαση της «άδειας καρέκλας»

November 21, 2022 242

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ., ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ!

Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης του Π.Σ, αφού αυτή είχε μετατραπεί σε συνεδρίαση της «άδειας καρέκλας».

Η έντονη αυτή εικόνα απαξίωσης και υποτίμησης για τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού στα Ιόνια νησιά, παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 19 /11/22.

Την ώρα που συζητάγαμε για τις τραγικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας στην Π.Ι.Ν, για τον πολιτισμό και θα άρχιζε η συζήτηση του θέματος που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση και που αφορούσε την τεράστια ακρίβεια στην Ενέργεια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα συνεπακόλουθα της στα λαϊκά νοικοκυριά, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας βρισκόντουσαν, εκτός από τους 2 περιφερειακούς συμβούλους της ΛΑΣΥ, άλλοι 3 περιφερειακοί σύμβουλοι, του προέδρου του Π.Σ. συμπεριλαμβανομένου!

Οι απόντες, είναι εκείνοι, που εμφανίζονται ως υπερασπιστές των «θεσμών», και «θιγμένοι», από την μαζική και διεκδικητική παρουσία του λαού και των φορέων του στις συνεδριάσεις!

Είναι εκείνοι, που κατά τα λεγόμενά τους εμποδίζονται στο έργο τους και στην «κυβερνησιμότητα», από την απλή αναλογική!

Την απαράδεχτη αυτή κατάσταση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είτε έπρεπε να την αποδεχτούμε και να προσποιηθούμε πως τίποτε δεν συμβαίνει, είτε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουμε και να τη καταγγείλουμε. Χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις πως οι υπεύθυνοι αυτής της διαμορφωμένης απαράδεχτης κατάστασης, - Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και το προεδρείο του Π.Σ.- θα συγκινηθούν από την αποχώρηση μας, αποφασίσαμε το δεύτερο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα και δημόσια κατάγγειλε την σκόπιμη υποβάθμιση και απαξίωση που προοδευτικά επιβλήθηκε στις συνεδριάσεις των Π.Σ. από την κυβέρνηση, με πρόθυμους συμπαραστάτες τις Περιφερειακές αρχές. Η υποβάθμιση των Π.Σ. –που βαρύγδουπα τα αποκαλούν «ανώτατα πολιτικά όργανα των Περιφερειών»- σκοπό έχει την μετατροπή των Π.Σ. σε διακοσμητικά όργανα και τη απόλυτη συγκέντρωση όλων των εξουσιών στα χέρια των Περιφερειαρχών. Αυτό επιχειρήθηκε με διάφορους τρόπους όπως π.χ. :

1.Με την μεταφορά ζωτικών αρμοδιοτήτων από τα Π.Σ. στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες την συντριπτική πλειοψηφία έχει η Περιφερειακή αρχή, ελέω

2.Με την επιβολή ενός απόλυτα αυταρχικού κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ., στα πλαίσια του «πρότυπου» κανονισμού που ψήφισε η κυβέρνηση και που δίδει απόλυτες εξουσίες στον Πρόεδρο του Π.Σ και στραγγαλίζει κάθε αντίθετη φωνή, αφαιρώντας το δικαίωμα από τις

παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να μπορούν να φέρνουν και να εισηγούνται ένα θέμα σε κάθε συνεδρίαση του Π.Σ.

3. Με τον νέο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, ώστε ανενόχλητοι, να προωθούν και να εξειδικεύουν τις κεντρικές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο.

 

Με την αποχώρησή μας κυρίως επιδιώκουμε να γνωστοποιήσουμε στο λαό των Επτανήσων, την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί στις συνεδριάσεις του Π.Σ. Να αποκαλύψουμε την στάση των περιφερειακών συμβούλων των παρατάξεων της πλειοψηφίας που ούτε τα προσχήματα πια δεν κρατούν.

Με την συστηματική απουσία τους από την αίθουσα των συνεδριάσεων ούτε τον ελάχιστο τυπικό σεβασμό δεν επιδεικνύουν σε εκείνους που με την ψήφο τους, τους τίμησαν και τους ανέδειξαν στη θέση του περιφερειακού συμβούλου .

Μόνο ο λαός με την οργανωμένη αγωνιστική παρέμβασή του μπορεί να θέσει τα προβλήματά του στο προσκήνιο και να διεκδικήσει την βελτίωση των όρων της ζωής του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.