• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

To Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπρόσωπος των ελληνικών ΑΕΙ στη διάσκεψη της Πράγας

November 25, 2022 518

Στην διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ατζέντα της διάσκεψης περιέλαβε μία ευρεία θεματολογία που αφορά στην χάραξη και υλοποίηση στρατηγικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην ψηφιακή και πράσινη εποχή. Συγκεκριμένα, παρουσία ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συζητήθηκε η πρόοδος της σύστασης και λειτουργίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, δίνοντας έμφαση στην θεσμοθέτηση μεθοδολογιών αποτίμησης της επίπτωσης της παρουσίας τους στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά, συζητήθηκε και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δυνατότητα πιστοποίησης Ευρωπαϊκών συμμαχιών με την σφραγίδα Seal of Excellence, κατ’ αναλογία με την σχετική πιστοποίηση επιλεγμένων Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs) στους οποίους ήδη αρκετά ελληνικά Α.Ε.Ι., συμπεριλαμβανομένου του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχουν ισχυρή παρουσία.

 

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης η διασφάλιση της ποιότητας στον ενιαίο ακαδημαϊκό ευρωπαϊκό χώρο, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ποικίλες διαφορές του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι διαφορές αυτές απασχόλησαν τους συμμετέχοντες και στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για την αυτόματη ακαδημαϊκή αναγνώριση μαθημάτων και προγραμμάτων σπουδών. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μικρο-διαπιστευτήρια ως θεσμικού εργαλείου ενίσχυσης των δεξιοτήτων κατά την διάρκεια των σπουδών, αλλά και η εκπαίδευση με έμφαση στην πράσινη μετάβαση και στην αειφορία.

Εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, εστίασε στις δυνατότητες που παρέχονται στα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στα επιμέρους πεδία της συζήτησης, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Α.Ε.Ι. της χώρας.

Επιμέρους συμπεράσματα και προτάσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της διάσκεψης πρόκειται να συζητηθούν εκτενώς μεταξύ των Ελληνικών Α.Ε.Ι. κατά την επικείμενη σύνοδο Αντιπρυτάνεων και Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου. Στόχος είναι ο καθορισμός ενός εθνικού πλαισίου σχετικών προτάσεων και παρεμβάσεων επί των προτεινόμενων σχεδίων και στρατηγικών, το οποίο θα προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search