Δεμένα θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 8/2, τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Βασικό αίτημα των απεργών είναι η κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών, θα ξεκινήσουν στις 6 π.μ. της Τετάρτης (8/2) και αναμένεται να λήξουν στις 6 π.μ. της Παρασκευής (10/2).

Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων, στα πλοία όλων των κατηγοριών, που προκήρυξε η ΠΝΟ με έναρξη την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 06:01, έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 06:00».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ιδρυσης 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΆΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΞΩΝ &ΔIÎÎ ΝΗΣΩΝ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ>> Αριθ.πρωτοκόλλου: 106 Προς: Μέλη σωματείου Κέρκυρα 7/2/2023 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ To διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση, Τετάρτη Φεβρουαρίου 2023 ώρα 10:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων ΟΛΚΕ, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, σχετικά οικονομικά θεσμικό και κλαδικά αιτήματα που μας απασχολούν παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη. ΓΙΑ ΔΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡ ΑΓΙΟ ΖΕΡΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ NOSHN"

Απαιτούμε άμεση υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών, λύση στα θεσμικά αιτήματα μας!

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ τέθηκε υπ’ όψιν η απόφαση που έλαβε το ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (πρόταση 4 Σωματείων ΠΕΝΕΝ – ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ) για  48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 8/9 Φλεβάρη και επικυρώθηκε έτσι και τυπικά η απόφαση του ανώτερου οργάνου της ΠΝΟ.

Επισημάνθηκε η αδιάλλακτη στάση των εφοπλιστικών οργανώσεων, οι οποίες είτε αρνούνται την διαπραγμάτευση των Συμβάσεων, είτε κωλυσιεργούν για την ανανέωση τους…

Από την άλλη κυβέρνηση - ΥΕΝ συνεχίζουν και κλιμακώνουν την επίθεση τους ενάντια στους Ναυτεργάτες και τα δικαιώματα τους.

Οι νόμοι καρμανιόλα (4150/2013 – 4714/2020 - 4770/2021) σε βάρος των δικαιωμάτων μας είναι σε πλήρη ισχύ και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα υπονομεύοντας ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση και το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Η κυβερνητική πολιτική στη Ναυτιλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την οποία η οικονομική – ενεργειακή και εφοδιαστική κρίση φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι πρόσφατες πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη πάνω στην οποία συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Η απεργία 8/9 Φλεβάρη πρέπει να γίνει υπόθεση των Ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια, με την μαζική αγωνιστική τους συμμετοχή να στείλουν σαφές μήνυμα σε εφοπλιστές – κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η ΠΕΝΕΝ όπως και το προηγούμενο διάστημα θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση – στην προετοιμασία και στην ενημέρωση όλων των Ναυτεργατών.

Παλεύουμε:

→ Υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, λύση στα θεσμικά και κλαδικά μας αιτήματα.

→ Κατάργηση των αντιναυτεργατικών νόμων 4150/2013, 4714/2020, 4770/2021…

→ Δουλειά σε όλους τους Ναυτεργάτες, ουσιαστικές αυξήσεις των επιδομάτων σε όλους τους ανέργους.

→ Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυτοτέλεια σε: ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Προνοίας και Οίκο Ναύτη.

→ Εκδημοκρατισμός ΠΝΟ – Σωματείων, της Ναυτικής νομοθεσίας και του επαγγέλματος.

→ Άμεσα μέτρα για την προσέλκυση νέων στο επάγγελμα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ