• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για την Κοινή Υπουργική Απόφαση: Κανείς εργαζόμενος ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ εάν δεν λάβει οδηγίες από το Συνδικάτο.

June 16, 2020 4522

Αυτή είναι η ανάλυση των ταξικων συνδικατων. Άμεσα θα εκδοθούν οδηγίες για το πως αντιμετωπίζουμε τη κατάσταση. Κανείς εργαζόμενος ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ εάν δεν λάβει οδηγίες από το Συνδικάτο.

 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13 Ιούνη 2020 και εξειδικεύει τα μέτρα που αναφέρονται στο Ν.4690/2020, προβλέπει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό, εποχικούς και μη, τα παρακάτω:

Α. Για τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας (όσα λειτουργούν μέχρι 9 μήνες το χρόνο)
Οι εργοδότες υποχρεούνται να επαναπροσλάβουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχαν κατά μέσο όρο τις δύο προηγούμενες τουριστικές περιόδους και κατά προτίμηση αυτούς που εργάζονταν το 2019 (άρθρο 8 του ν. 1346/1983, σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ).

Οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να θέσουν τις συμβάσεις εργασίας αυτών των εργαζομένων σε αναστολή (όσους θέλουν) για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως και 30/9/2020.

Η διαδικασία με την οποία οι εργοδότες θα θέτουν τη σύμβαση των εργαζομένων σε αναστολή θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση τους στο «ΕΡΓΑΝΗ» και αποστολή με email στους εργαζόμενους του αριθμού πρωτοκόλλου της πράξης τους στο «ΕΡΓΑΝΗ».

Αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στο supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας, δηλώνοντας τα στοιχεία τους, τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα τους έχει αποστείλει με email ο εργοδότης και τα στοιχεία του εκμισθωτή του σπιτιού που νοικιάζουν, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης ενοικίου.

Για περιπτώσεις ξενοδοχείων που δεν θα επαναλειτουργήσουν όλο το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στο supportemployees.services.gov.gr χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Όσων εργαζομένων οι συμβάσεις είναι σε αναστολή θα λαμβάνουν «αποζημίωση ειδικού σκοπού» ύψους (534) ευρώ, ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως 30/9/2020, εφόσον δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.
Παρατήρηση: Αυτό σημαίνει ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι θα πρέπει να ζήσουν μέχρι 30 Σεπτέμβρη με 17 ευρώ την ημέρα. Και από τον Οκτώβρη και μετά μέχρι να ανοίξει η σεζόν του 2021 (αν επαναπροσληφθούν) με 5 ευρώ την ημέρα!!!

Για όσους η αναστολή σύμβασης εργασίας ανακληθεί οριστικά, η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται για όσο χρόνο έχει διαρκέσει.

2. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Οι εργοδότες των ξενοδοχείων που θα λειτουργήσουν, όποτε κι αν αυτό συμβεί μέσα στην τουριστική περίοδο, είναι υποχρεωμένοι να καλέσουν τους εργαζόμενους των οποίων έχουν θέσει τη σύμβασή τους σε αναστολή με βάση το ποσοστό πληρότητας του ξενοδοχείου ως εξής:
με τη συμπλήρωση 20% της πληρότητας, να καλέσουν για δουλειά τουλάχιστον το 1/3 των εργαζομένων,
με τη συμπλήρωση 50% της πληρότητας να καλέσουν για δουλειά τουλάχιστον τα 2/3 των εργαζομένων,
με τη συμπλήρωση του 80% της πληρότητας να καλέσουν για δουλειά όλους τους. Εργαζόμενους.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου θα γίνονται από 1/7/2020 έως και 7/7/2020 και η πληρωμή από 13/7/2020 έως και 14/7/2020. Του Ιουλίου από 1/8/2020 έως και 7/8/2020 και η πληρωμή από 10/8/2020 έως και 12/8/2020. Του Αυγούστου από 1/9/2020 έως και 7/9/2020 και η πληρωμή από 10/9/2020 έως και 11/9/2020. Του Σεπτεμβρίου από 1/10/2020 έως και 7/10/2020 και η πληρωμή από 12/10/2020 έως και 14/10/2020.

Οι εργοδότες που κάνουν χρήση των ρυθμίσεων αυτών απαγορεύεται να κάνουν απολύσεις για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως 30/9/2020 και σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, είναι άκυρες.

Οι εργοδότες μπορούν να αξιοποιήσουν για όσους εργαζόμενους δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και δεν είναι σε αναστολή το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Δηλαδή να μειώσουν μονομερώς τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας έως 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, από 15 Ιούνη μέχρι 15 Οκτώβρη 2020. Για το διάστημα που ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει θα λαμβάνει το 60% των καθαρών αποδοχών του από το κράτος, το οποίο θα καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε επόμενου μήνα.

Οι εργοδότες, που εντάσσονται στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», δεν μπορούν να απολύσουν τους εργαζομένους που εντάσσονται σε αυτόν και, σε περίπτωση που το κάνουν οι απολύσεις είναι άκυρες.

Υποχρεούνται ακόμα να διατηρήσουν τους ονομαστικούς μισθούς των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα εντάσσονται στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Β. Για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό
Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, θα λάβουν μηνιαία «έκτακτη αποζημίωση» στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν αν:
α) απασχολήθηκαν κατά το έτος 2019, με πλήρη ή μερική απασχόληση χωρίς να έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης,
έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών (3) μηνών και πέντε (5) ημερών κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 ή τακτική επιδότηση ανεργίας, της οποίας η διάρκεια επιμηκύνθηκε κατά έναν (1) μήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020.

Η έκτακτη αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβε ο εποχικά εργαζόμενος και καταβάλλεται μηνιαία για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020, εφόσον παραμένει εγγεγραμμένος άνεργος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για αυτό το διάστημα.

Η έκτακτη αποζημίωση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Για να λάβουν την έκτακτη αποζημίωση οι άνεργοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ και να δηλώσουν με προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση ότι παραμένουν άνεργοι, ότι από την σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις και σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Η καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο κάθε επόμενου μήνα από τους μήνες αναφοράς, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Γ. Για τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας
Εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους τουρισμού και πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020, μπορούν:
α) να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίες έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή το προηγούμενο διάστημα
β) να θέσουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, από 1/6/2020 και μέχρι 31/7/2020.

Οι ξενοδόχοι για όσο χρονικό διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, υποχρεούνται να μην προβούν σε απολύσεις και μέχρι την 31η Ιουλίου. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι απολύσεις είναι άκυρες. Μετά από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, οι εργοδότες υποχρεούνται να διατηρήσουν για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας και με το ίδιο είδος σύμβασης εργασίας. Στην έννοια του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι αποχωρούν οικειοθελώς, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης, καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου των οποίων η σύμβαση εργασίας τους λήγει κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος των 30 ημερών.

Οι εργοδότες μπορεί να προβαίνουν σε προσωρινή ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων για κάλυψη «έκτακτων, πρόσκαιρων, κατεπειγουσών και ανελαστικών αναγκών» όπως προβλέπει το άρθρο 12 της από 1/5/2020 Π.Ν.Π.

Οι εργοδότες μπορεί να κάνουν χρήση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους που δεν τελούν σε αναστολή ή για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί οριστική ανάκληση αυτής.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν την επερχόμενη εβδομάδα συσκέψεις του κλάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search