• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σεισμική προστασία, νερό και μαρίνα Καλυβιώτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

March 20, 2023 216

 

Στην Λευκάδα συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Κυριακής, ήταν η αντισεισμική θωράκιση των Ιονίων. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εισηγήσεις της Περιφερειάρχη αλλά και των επικεφαλής των παρατάξεων ΑΝΑΣΑ, Θόδωρου Γαλιατσάτου και ΛΑΣΥ Αλεξάνδρας Μπαλού.

Παρόντες ήταν και οι καθηγητές, Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Μάρκος Αυλωνίτης και Γεώργιος Δρακάτος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα “Ευρύλοχος” που αφορά στην αύξηση της προστασίας σε σεισμογενείς περιοχές της Περιφέρειάς. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στα ζητήματα διάβρωσης και κατολυσθήσεων που παρουσιάζουν γνωστές παραλίες των Ιόνιων Νησιών, μεταξύ των οποίων και το γνωστό Ναυάγιο της Ζακύνθου. Εκεί, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της παραλίας, αλλά περιορισμού των ανθρώπων που την επισκέπτονται.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας θαλάσσιας μαρίνας στη θέση Καλυβιώτη στη Νότια Κέρκυρα. Για την υποστήριξη του θέματος βρέθηκαν στη Λευκάδα 50 Κερκυραίοι, ενώ παρουσιάστηκαν και 2.300 υπογραφές υποστηριζόντων. Τα χαρακτηριστικά της επένδυσης ανέλυσε στην εισήγησή του, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Ιωάννου. Το ΠΣ ψήφισε υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ.

Στην ίδια συνεδρίαση, η ΛΑΣΥ κατέθεσε Επερώτηση που αφορούσε το ν/σ που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση για την υπαγωγή των ΔΕΥΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κάτι, που όπως υποστήριξε η κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, απάντησε, αναφερόμενη στις ενέργειες της Περιφέρειας προκειμένου τα Ιόνια να αποκτήσουν ξεχωριστό υδάτινο διαμέρισμα, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις μείωσης των υψηλών δεικτών απώλεια ύδατος εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search