• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στ. Γκίκας: «Ενισχύεται με 15 Άτομα το Α.Τ. Λευκίμμης και ξεκινάει η διερευνητική Διαδικασία για την Μεταφορά των Φυλακών Κέρκυρας»

June 20, 2020 4250

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, τόσο στις κατ’ ιδίαν όσο στην ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των υπολοίπων Βουλευτών, της Αντιπεριφερειάρχου και των Δημάρχων Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, έθεσε τα προβλήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Κέρκυρας.

 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης των Φορέων υπήρξε κοινή αντίληψη και συμφωνία στην ιεράρχηση των προβλημάτων.

 

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε από την αρχή τέσσερα βασικά ζητήματα: Πρώτον, την μεταφορά των Φυλακών εκτός αστικού ιστού, δεύτερον, την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με επιπλέον προσωπικό, τρίτον την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των έργων στο Πυροσβεστικό Μέγαρο και την μεταφορά του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού εκεί και τέταρτον, την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών πυρόσβεσης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

 

Σημειώνεται ότι για όλα τα ανωτέρω ζητήματα υπήρξε θετική ανταπόκριση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

 

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο κ. Γκίκας ανέφερε:

 

«Είχα την ευκαιρία, τόσο κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας όσο και κατά την σημερινή ευρεία σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας, να θέσω στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του.

 

Οι συζητήσεις μας ήταν εποικοδομητικές, ο Υπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας, δημιουργήθηκε κλίμα συνεννόησης και συναντίληψης με τους φορείς και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τα εξής:

Πρώτον, ο Υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών για την μεταφορά των Φυλακών Κέρκυρας και δημιουργίας ενός νέου Σωφρονιστικού Ιδρύματος εκτός αστικού ιστού, εφόσον υποδειχθεί από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας κατάλληλο οικόπεδο χωρίς βάρη. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθούμε με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, κα Υδραίο, τον κ. Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα, ώστε να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

 

Δεύτερον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε να ενισχύσει άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και συγκεκριμένα το Α.Τ. Λευκίμμης με επιπλέον 15 άτομα, ώστε τούτο να μπορεί να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στην αποστολή του.

 

Τρίτον, ο Υπουργός τόνισε ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα της πυρόσβεσης στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και την απόκτηση εξειδικευμένου πυροσβεστικού εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο λιμνάζει επί πολλά χρόνια.

 

Τέταρτον, σε ότι αφορά στην μεταφορά του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Υπουργός επεσήμανε ότι εάν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο διαγωνισμός για την εκτέλεση των έργων καθυστερήσουν εκ νέου, θα εξετάσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τρόπους για την επίτευξη ταχύτερης ολοκλήρωσης του έργου και μεταφοράς του Πυροσβεστικού Σταθμού.

 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα άνοιξε ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας για την προώθηση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την Π.Ε. Κέρκυρας.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έτεινε ευήκοον ους για τα προβλήματα της Κέρκυρας.»

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search