• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Κέρκυρας: «Μας εμπαίζουν, καμία νέα θέση γιατρού στο Νοσοκομείο»!

July 16, 2020 4526

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Κέρκυρας: «Μας εμπαίζουν, καμία νέα θέση γιατρού στο Νοσοκομείο»!

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Κέρκυρας εξέδωσε τεκμηριωμένη καταγγελία για την φιέστα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα και τις ανέξοδες εξαγγελίες για ενίσχυση του Νοσοκομείου που στην πραγματικότητα είναι μηδενική και δεν προβλέπεται "ΚΑΜΙΑ νέα θέση ιατρού".

Αναλυτικά: 

«Πριν ακόμα στεγνώσει η μπογιά της προσωπογραφίας που δώρισε η διοίκηση του ΓΝΚ στον πρωθυπουργό, πριν “ξεστραβωθούμε” από τα φλας της λαμπερής κυβερνητικής φιέστας στο νησί και πριν ακόμα ξεχαστούν οι υποσχέσεις για ενίσχυση του μοναδικού νοσοκομείου ενός δημοφιλούς και “ασφαλούς” νησιωτικού τουριστικού προορισμού, οι “σφαλιάρες” έρχονται να μας προσγειώσουν στην ωμή πραγματικότητα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.

Παρά τη μηδενική ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό εν μέσω του πρώτου κύματος πανδημίας κoρωνοϊού, παρά την προκήρυξη 81 θέσεων ιατρών πανελληνίως με έμφαση στις νησιωτικές περιοχές εκ των οποίων 25 για την 6η ΥΠΕ, για το νοσοκομείο της Κέρκυρας, (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία των Ιονίων) δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ νέα θέση ιατρού. Τι και αν ανοίγουν πτέρυγες νοσηλείας COVID-19, τι κι αν ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ, τι κι αν λειτουργεί ξεχωριστός χώρος επειγόντων για COVID-19, οι ιατροί φαίνεται ότι δεν χρειάζονται. Χειροκροτούμε τους λιγοστούς υπάρχοντες, κι αυτοί αντέχουν… Ήταν που θα γινόμασταν και νοσοκομείο αναφοράς!

Έρχεται και η “σφαλιάρα” και από τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα στο νησί, που μακάρι να μην εξελιχθεί σε “ξυλοδαρμό”. Τι θα γίνει άραγε αν – κάτι που απευχόμαστε- γεμίσουν οι ΜΕΘ των Ιωαννίνων; Θα βγάζουν τους ξένους ή τους Γιαννιώτες για να νοσηλεύσουν τους Κερκυραίους. Θα γίνουμε και νοσοκομείο COVID; Με ποιους ιατρούς; Με 45% περίπου κενές οργανικές θέσεις; Και τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν και θα αρρωσταίνουν και οι ιατροί; Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν σε καραντίνα; Θα χειροκροτούμε όσους αναλώσιμους μείνουν μέχρι να ¨πέσουν” και αυτοί; Για το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας… Που όμως είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης και όχι θεσμικής όπως επί μήνες προσπαθεί εναγωνίως να μας πείσει η κυβερνητική προπαγάνδα…

Ντροπή σε αυτούς που τόσα χρόνια λοιδορούσαν τη δημόσια υγεία και τώρα απλά μας περιπαίζουν.

Ντροπή σε όσους σέβονται τις μνημονιακές δεσμεύσεις και δεν σέβονται ότι πιο ιερό: την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Πόσες ανακοινώσεις έχουμε βγάλει για τον ίδιο λόγο;

Η Αθήνα προφανώς δεν ακούει, οι (κατά τα άλλα λαλίστατοι) τοπικοί παράγοντες ακούν;

Πριν είναι αργά, αν δεν είναι ήδη».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search