• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΛΑ.ΣΥ ΠΙΝ: “Άξιος ο μισθός τους αλλά χαμένη η ψήφος του λαού των Ιονίων Νήσων”

July 25, 2020 499

 

“Είναι γνωστό πως το πρώτο θέμα σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά, πάντοτε, «Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου». Με τις ανακοινώσεις της κ. Κράτσα υποτίθεται ότι ενημερώνει τους Περιφερειακούς Συμβούλους, αντικειμενικά, για τις ενέργειες της αλλά και για καθετί αξιοσημείωτο που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια μας το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις συνεδριάσεις του Π.Σ.. Κάθε άλλο, όμως, παρά αντικειμενικά ενημερώνεται το Π.Σ. Από την αρχή της θητείας αυτού του Π.Σ. η ενημέρωση που γινόταν από την κ. Περιφερειάρχη και λειψή ήταν και υποκειμενική. Τα δύσκολα και τα κύρια θέματα παραλείπονται ή στη καλλίτερη περίπτωση δίνονται ωραιοποιημένα ενώ τα δευτερεύοντα και τριτεύοντα αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια. Ξεχνώντας η κ. Περιφερειάρχης πως είναι εκλεγμένη από τον λαό των Ιονίων Νησιών για να υπηρετεί τα συμφέροντα του πολλές φορές λειτουργεί σαν διορισμένη εκπρόσωπος της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι ούτε μία φορά, έστω και σαν στάχτη στα μάτια, δεν έφερε κάποια από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νησιά μας. Ούτε μια φορά, έστω για να τηρήσει τα προσχήματα, δεν ενημέρωσε το Π.Σ. για τις μαζικές εκδηλώσεις (απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων κ.ά.) που λαμβάνουν χώρα στα νησιά μας.


Εκεί, όμως, που η κ. Κράτσα «έδωσε τα ρέστα της» ήταν η ενημέρωση που έκανε στη συνεδρίαση του Π.Σ. της 13ης του Ιούλη. Αφού μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την άφιξη του κ. Μητσοτάκη στη Κέρκυρα, που μοναδικό σκοπό είχε να εγκαινιάσει την τσιμεντοποίηση-καταστροφή του Ερημίτη (του Ερημίτη που όπως η ίδια ισχυρίστηκε σε άλλη συνεδρίαση του Π.Σ., βρίθει από σκουπίδια και γίνεται διακίνηση ναρκωτικών !!!), παρέλειψε να μας πει έστω και μια λέξη για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στην Ελαιουργία στις Συνιές. Παρέλειψε να μας πει για την απαράδεχτη στάση της Αστυνομίας που με αυταρχικό τρόπο κράτησε τους διαδηλωτές χιλιόμετρα μακριά από την εκδήλωση της NCH Capital μήπως και ενοχληθούν, οπτικά ή ακουστικά, ο κ Μητσοτάκης, οι κ.κ. Υπουργοί, η κ. Κράτσα, η κ. Υδραίου, ο κ. Γκίκας και όλα τα άλλα καλά παιδιά που κατά τα άλλα κόπτονται για την δημοκρατία και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «διαβούλευση». Όλοι αυτοί, που εφαρμόζοντας στη πράξη την παροιμία « το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» προτίμησαν να αναβάλλουν την επιτόπια διαβούλευση με τον κόσμο και διάλεξαν τον δια θαλάσσης δρόμο για να φτάσουν ασφαλείς στο προορισμό τους (στην αγκαλιά της NCH Capital).


Τέλος στη συνεδρίαση της 13ης του Ιούλη η κ. Κράτσα υπέπεσε στο βαρύτατο ατόπημα να «ξεχάσει» να αναφέρει πως με την δική της συγκατάθεση η Διαχειριστική Αρχή με παράνομες διαδικασίες –αφού 2 τουλάχιστον μέλη της επιτροπής παρακολούθησης δηλώνουν ότι ουδόλως ρωτήθηκαν— αφαίρεσε από το ΠΕΠ Ι.Ν./ΕΣΠΑ 2014-2020 το ποσό των 30.000.000 Ευρώ που οδεύει στα κυβερνητικά ταμεία για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η κ. Περιφερειάρχης «τοις ρήμασι της κυβερνήσεως και της επιχειρηματικότητας πειθόμενη» αποδέχτηκε μεν να στερήσει τον λαό των Ιόνιων νησιών από έργα ζωτικής σημασίας (16,4 εκ. ευρώ για οδικά έργα, 3 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, 2 εκ. ευρώ για ύδρευση, 2 εκ. ευρώ για τον σύγχρονο πολιτισμό, 3,6 εκ. ευρώ για λιμενικά έργα και 3,1 εκ. ευρώ για σχολεία) ξέχασε δε ή θεώρησε αμελητέα τα ποσά που στερεί από τα Ιόνια νησιά, για να ενημερώσει τους εκπροσώπους τους στο Π.Σ.!
Άξιος ο μισθός τους αλλά χαμένη η ψήφος του λαού των Ιονίων Νήσων.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search