• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σε δύο σκάφη εστιάζει η έρευνα για τον θάνατο 60χρονης Βρετανίδας στην Κέρκυρα

September 04, 2020 4424

 

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η γυναίκα χτυπήθηκε από ταχύπλοο. Τι επισημαίνει ο ιατροδικαστής.

Σε δύο ύποπτα σκάφη εστιάζουν οι Αρχές στην Κέρκυρα μετά τον θάνατο της Βρετανίδας, Κλερ Γκλάτμαν, που χτυπήθηκε από ταχύπλοο ενώ βρισκόταν στο νησί.

 

Η 60χρονη γυναίκα, που ζούσε μόνιμα στο βόρειο Γιορκσάιρ, τραυματίστηκε θανάσιμα στην παραλία Αυλάκι, την Δευτέρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η γυναίκα πέθανε από πολλαπλούς τραυματισμούς που πιθανότατα προκλήθηκαν από την προπέλα ενός σκάφους.

Το ένα από τα δύο φαίνεται πως ανήκει σε Βρετανό και το άλλο σε Έλληνα πολίτη.

Ο ιατροδικαστής, Γιάννης Αϊβατίδης, εξέτασε τα σκάφη την Τετάρτη και είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το τεστ DNA που θα πραγματοποιηθεί, ενώ επιβεβαίωσε πως δεν βρέθηκε ιστός στις προπέλες των δύο σκαφών.

Μια πηγή που συμμετείχε στις έρευνες του BBC είπε πως δεν υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν. Το ρεπορτάζ ωστόσο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δεν συμφωνεί με το βρετανικό δίκτυο.

Πηγές προσκείμενες στην τοπική δικαιοσύνη σχολιάζουν στο BBC πως οι Αρχές αντιμετωπίζουν τον θάνατο σαν ατύχημα, πράγμα που θα σήμαινε πως η πιο πιθανή κατηγορία που θα δεχτούν οι φερόμενοι ως δράστες είναι η ανθρωποκτονία λόγω αμέλειας.

 

Το χρονικό του δυστυχήματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfupressη 60χρονη γυναίκα, κολυμπούσε το πρωί όπως έκανε κάθε μέρα σε απόμερο σημείο της παραλίας Αυλάκι στη βορειοανατολική Κέρκυρα, έχοντας απομακρυνθεί από την ακτή

Μαρτυρίες φέρουν τη γυναίκα να είχε φτάσει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την παραλία, χωρίς να διαθέτει την ειδική σημαδούρα για λουόμενους που απομακρύνονται πέραν των 200 μέτρων.

Τότε, ένα ταχύπλοο σκάφος το οποίο έσερνε σκιέρ, προφανώς δεν είδε τη γυναίκα, πέρασε από πάνω της και στη συνέχεια, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα αλλάζοντας ρότα και εξαφανίστηκε απομακρυνόμενο από τον κόλπο του Αυλακίου στην ανοικτή θάλασσα.

Το περιστατικό είδαν λουόμενοι αλλά και επαγγελματίες, ενώ χειριστής ταχύπλοου που συνεργάζεται με τοπική επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, μπήκε αμέσως σε σκάφος στην παραλία και έσπευσε να βοηθήσει την πολυτραυματισμένη γυναίκα.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search