Με μια οργανωμένη επιχείρηση άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δύο πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος της Κέρκυρας και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι κρατούμενοι έκρυψαν όπλα και αυτοσχέδια μαχαίρια μέσα στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να υπήρχε σχέδιο για ένοπλη επίθεση μέσα στις φυλακές η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις τις ακτίνες Ζ και Ε όπου εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι. Το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης. Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ.

 


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ενδεικτικό είναι ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, καθώς ήταν απολύτως λειτουργικά και υπήρχαν και οι σφαίρες. Τα δύο πιστόλια εστάλησαν διεύθυνση εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. για γενετικό υλικό κι αποτυπώματα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν ποιοι ήταν οι κάτοχοί τους και με ποιο τρόπο πέρασαν μέσα στη φυλακή. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κρατούμενοι με βαρύ ποινικό παρελθόν, που έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν τις φυλακές.

Έρευνα και στον Κορυδαλλό

Την προηγούμενη Τρίτη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε 16 κελιά και κοινόχρηστους χώρους δύο πτερύγων των φυλακών Κορυδαλλού, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια μαχαίρια, κατσαβίδια, σουβλί, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επτά αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιο σουβλί και 2 αυτοσχέδια κατσαβίδια, αυτοσχέδιο ρόπαλο, 3 αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 0,19 γρ, 60 χάπια (ψυχοφάρμακα), χαρτοκόπτης και 2 ψαλιδάκια, 3 μεταλλικά σφαιρίδια, 9 κινητά τηλέφωνα και 10 φορτιστές, 3 USB, 13 hands free, 5 κάρτες sim, 54 τηλεκάρτες, 2 subwoofer, 7 ηχεία, bluray player και συσκευή αναπαραγωγής ήχου mp3, 2 καθρεφτάκια παρακολούθησης, 6 σπάτουλες, μυστρί, μεντεσές, μπουκάλι διαλυτικού, πέτρα, αντίσταση, 3 ζάρια, τμήμα τζαμιού και πλεξιγκλάς. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η οικεία αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.