• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την εστίαση

September 07, 2020 467

 

 

Κατά πλειοψηφία πέρασε η εισήγηση του επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» Αλέξανδρου Αλεξάκη, στην 18η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το πρόβλημα που δημιουργείται στους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης, ιδιαίτερα μετά τον περιορισμό της λειτουργίας τους για την αποφυγή της διασποράς του Κορονοϊού και την υποτονική τουριστική περίοδο αυτής της χρονιάς.
Ο κ. Αλεξάκης τόνισε ότι η ΠΙΝ πρέπει να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις στη διατήρηση της απασχόλησης και την υποστήριξη των επαγγελματιών για τη συνέχιση της δραστηριότητας τους και να ληφθούν ακόμη περισσότερα μέτρα στήριξης από αυτά που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει επιπλέον πτώση του τζίρου της τάξεως του 20%, ενώ το επόμενο διάστημα θα έρθουν «λουκέτα» και απώλειες θέσεων εργασίας.

Τι αποφάσισε 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού συζήτησε διεξοδικά τις επιπτώσεις των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στον χώρο της εστίασης, έκρινε ότι πέραν των μέτρων στήριξης που έχουν εξαγγελθεί, ζητάει συμπληρωματικά και τα κάτωθι:
 Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%.
 Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.
 Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€.
 Κλιμακωτή και μέχρι 100% επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων στις επιχειρήσεις εστίασης, ανάλογα με τη μείωση του τζίρου τους, στις περιοχές απαγόρευσης.
 Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021.
 Αναβάθμιση εύρυθμης λειτουργίας και άμεσης επικαιροποίησης στοιχείων του TAXIS ώστε να μη δυσχεραίνονται οι επιχειρήσεις στην έκδοση αναγκαίων πιστοποιητικών/ενημεροτήτων.
 Παράταση της μείωσης 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων εστίασης μέχρι τον Μάιο του 2021, στις περιοχές περιορισμού λειτουργίας.
 Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search