Ένας 32χρονος αλλοδαπός εργάτης, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου ρεύματος στη Ζάκυνθο, έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του με τραγικό τρόπο, ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο zantereport.gr, ο 32χρονος είχε ανέβει σε ξύλινη κολόνα και πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης καλωδίου στα Ξύγκια, όταν ένα καλώδιο δικτύου που κόπηκε από άλλον πυλώνα, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος εργάτης, κόπηκε και έπεσε πάνω του, επιφέροντας τον ακαριαίο θάνατό του.

Για το δυστύχημα, το οποίο συνέβη στις 9:40 το πρωί, διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

“Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 8:30 σήμερα το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας Γραμμή Μεταφοράς 150 kV στη Ζάκυνθο. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια περιοχή με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης του δικτύου Μέσης Τάσης.

 

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος όπως και της βλάβης. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.”