• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κέρκυρα

September 15, 2020 4001

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στην Κέρκυρα, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο χώρος της Άνω Πλατείας γέμιζε από εργαζόμενους και νεολαίους της πόλης.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές συζήτησαν, έπαιξαν, διασκέδασαν. Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχαν στέκια συζήτησης για νέους. Στο Εργατικό και στο Μαθητικό Στέκι γονείς και μαθητές μπορούσαν να συμπληρώσουν αιτήσεις για τα Λαϊκά Φροντιστήρια. Πραγματοποιούνταν αγώνες σκάκι, αλλά και αγώνες ταχύτητας και ευστοχίας με ποδοσφαιρική μπάλα στο Αθλητικό Στέκι. Οι μικροί φίλοι στον Παιδότοπο παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη και έπαιξαν.

Εντυπωσίασε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Απόψε επενδύουμε» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερα ο κόσμος που πέρασε από το Φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να δει την εικαστική έκθεση που έφτιαξαν Κερκυραίοι καλλιτέχνες με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ «Αγώνας - Γνώση -Τόλμη - Αντοχή. Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία». Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος ήταν η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται εικαστική έκθεση με αυξημένη τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον Κερκυραίων καλλιτεχνών.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού µε την πρώτη αξιολόγηση φόρτωσε στο λαό νέους δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, το μόνιμο "κόφτη", τώρα προετοιμάζεται για νέα επίθεση.

Το "μενού" της δεύτερης "αξιολόγησης" περιλαμβάνει νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, νέα εµπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περικοπών, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Αξιοποιεί παλιά και νέα παραμύθια ώστε να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζει για το λαό και τη νεολαία.

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη δίκαιη ανάπτυξη… Το ξέφωτο που έρχεται. Από αυτήν την ανάπτυξη ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα…».

Εμείς όμως, όπως κατέληξε, «είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε ότι τούτος ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης, της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, της εργατικής εξουσίας και του κεντρικού σχεδιασμού δεν είναι συζήτηση για το αύριο, αλλά για το σήμερα…

Γιατί σήμερα είναι …που υπάρχουν τεράστιες στρατιές ανέργων την ίδια ώρα που σε χώρους δουλειάς εντείνεται η εντατικοποίηση, η απλήρωτη δουλειά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Γιατί σήμερα είναι που …ενώ υπάρχουν όλες οι υποδομές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόληψη, ενώ υπάρχει εργατικό και επιστημονικό δυναμικό …ο λαός μας δεν έχει δικαίωμα στην καθολική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη δωρεάν και καθολική εκπαίδευση.

Γιατί σήμερα είναι που γίνεται κατάρα για τους λαούς ο πλούτος που κρύβει η γη κάθε χώρας. Σήμερα είναι που βάφεται με αίμα ο δρόμος για τα πετρέλαια και τους αγωγούς και οι θάλασσες μετατρέπονται σε υγρά νεκροταφεία ανθρώπων.

Η πολιτική πρόταση του Κόμματος, η καθημερινή δράση και στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό αποτελεί τη μόνη εγγύηση, ελπίδα και δυναμική για το λαό μας.

Η νεολαία έχει κάθε συμφέρον να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, έχει κάθε συμφέρον να σφίξει τη γροθιά της με τους κομμουνιστές και να στρατευτεί στην πάλη για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Για να προχωρήσουμε και εμείς... καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία. Συνεχίζουμε...».

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών διασκέδασε με το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, τα χιπ χοπ κομμάτια που έπαιξε ο Drugitiz, τη συναυλία των «Bitter Almond», τη συναυλία των «Imam Baildi» και το λαϊκό γλέντι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search