• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά από τον "Ιανό" – Βουνά από πέτρες σκέπασαν δρόμους και αυτοκίνητα

September 20, 2020 567

 

Ο Μεσογειακός  κυκλώνας Ιανός πέρασε από την Κεφαλονιά και άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής. Στο Αργοστόλι , στην Αγία Ευφημία , στην Άσσο και σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας δίνουν αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Οι εικόνες από την περιοχή Άσσο, κόβουν την ανάσα. Οι χείμαρροι παρέσυραν τόννους πέτρας και χώματος, οι οποίοι σκέπασαν ολόκληρα αυτοκίνητα. Οι δρόμοι είναι αγνώριστοι και μοιάζουν με απροσπέλαστα βουνά.

 

 

 

Τα πλέον σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και πάλι στην Αγία Ευφημία, με τις εικόνες που μας έρχονται από το γραφικό χωριό της Πυλάρου να σοκάρουν. Επίσης σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων στην πόλη της Σάμης, στην Άσσο και στο Φισκάρδο, σε παραθαλάσσιες δηλαδή περιοχές, στις οποίες κυριολεκτικά η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

Ήταν τόσος ο όγκος του νερού και η ένταση των ανέμων, που πραγματικά από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες ή σοβαροί τραυματισμοί, όπως δυστυχώς συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αλιευτικά και τουριστικά σκάφη βυθίστηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ρέματα και χείμαρροι φούσκωσαν, ενώ ακόμη και παραλίες εξαφανίστηκαν από τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Ειδικά οι εικόνες από την Αντίσαμο, είναι αποκαρδιωτικές. Επίσης σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, η διακοπή της οποίας ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί πλήρως.

Στην Κεφαλονιά ο Χαρδαλιάς

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” κσι στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού. “Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης” δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι ” λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας.” Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι “έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της”.

ΠΗΓΗ: flash.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search