• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ζάκυνθος: Καταγγελίες για εργοδοτικούς εκβιασμούς με τον «Ιανό» να σαρώνει το νησί - «Σε 20 λεπτά στη δουλειά»!

September 21, 2020 381

 

 

Μπορεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός να σάρωνε το νησί της Ζακύνθου όπως και όλα τα Επτάνησα κατά την έλευσή του στη χώρα μας, και οι καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα να ήταν σημαντικές με κίνδυνο ακόμα και απώλειας ανθρωπίνων ζωών, ωστόσο κάποιοι επιχειρηματίες επέμεναν να καλούν τους υπαλλήλους τους να έρθουν κανονικά στην εργασία τους!

Συγκεκριμένα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου κατήγγειλε  την συμπεριφορά επιχειρηματιών του νησιού που το πρωί της Παρασκευής απαιτούσαν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη δουλειά για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρεται: «Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά επιχειρήσεων του νησιού που από το πρωί απαιτούν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη δουλειά για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Από χθες το νησί μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την εκδήλωση του κυκλώνα «Ιανού» που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές και έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις με πολλούς δρόμους να είναι επικίνδυνοι να τους διασχίσεις. Ενώ υπάρχουν αυτές οι συνθήκες και έχουν δοθεί εντολές για περιορισμό της κυκλοφορίας, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως μας καταγγέλλεται, που οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να πάνε αμέσως για δουλειά, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν από κάθε γωνιά του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και να βρίσκονται ακόμα και «σε 20′ στη δουλειά»! Το σωματείο μας καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες βέβαια δεν μας εκπλήσσουν αφού κύριο μέλημα δεν είναι η προστασία των εργαζομένων και καλεί εδώ και τώρα τις αρμόδιες αρχές να βάλουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να μας καταγγέλλουν γεγονότα όπως αυτά που από το πρωί μας μεταφέρουν και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς αλλά να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια τους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search