• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Από το Ιόνιο βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

September 25, 2020 398

 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, από σήμερα το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές και καταιγίδες που αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo, ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα μας το Σάββατο κινούμενο ανατολικά, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Αύριο, η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας κατά τόπους στα βόρεια τμήματά της τους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή, η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 24 με 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 24 στο Ιόνιο και τους 28 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σε σχέση με την μέση θερμοκρασία των ετών 1979 - 2010, οι θερμοκρασίες που αναμένονται την Κυριακή στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι τέσσερις έως έξι βαθμούς χαμηλότερες.

Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται από αργά το βράδυ της Παρασκευής. Τα φαινόμενα, που θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, κατά διάρκεια του Σαββάτου θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει έως το πρωί του Σαββάτου στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και από το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή φαινόμενα μικρότερης ισχύος αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις, έως 6 με 7 μποφόρ το Σάββατο και έως 5 με 6 μποφόρ την Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-brohes-kai-ptosi-thermokrasias-4-5-2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search