• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών

September 29, 2020 439



Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα / ΦΩTOΓΡΑΦΙΑ: ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-FACEBOOK

Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στην Κέρκυρα και της νέας Σχολής Ξεναγών που ξεκινά άμεσα τη λειτουργία της στο νησί.

Την απόφαση αυτή έλαβαν σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με τη σύμφωνη γνώμη του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη στο γραφείο του πρύτανη, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, ο υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε από τον πρύτανη τη στήριξη των καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως προς τη διδακτική διδασκαλία ορισμένων ωρών στη Σχολή Ξεναγών, ώστε η νεοϊδρυθείσα σχολή να αποκτήσει το κύρος που της αρμόζει. Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέλυσε στον πρύτανη τους στόχους του υπουργείου για την αναβάθμιση όλων των τουριστικών σπουδών και του hospitality management.

«Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν είναι αποστειρωμένη ούτε αποξενωμένη από την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα. Αντίθετα, σήμερα, αυτή η νέα Πρυτανική Αρχή, απέδειξε ότι έχει τη διάθεση, έχει ισχυρή βούληση και έχει τη δυναμική να συνδέσει με την αγορά του τουρισμού και τους ανθρώπους του τουρισμού, τις δυνάμεις, ώστε και η Κέρκυρα να αναβαθμιστεί σε ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και η τουριστική εκπαίδευση να γίνει σημείο αναφοράς για τη χώρα και την Ευρώπη. Έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούμε πιο στενά για να υλοποιήσουμε από κοινού προγράμματα για την αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου. Την ίδια ώρα το υπουργείο Τουρισμού θα είναι αρωγός στην όποια προσπάθεια στην εξαιρετική δουλειά που κάνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

«Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο θεσμικά τη Σχολή Ξεναγών»
«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι διαθέσιμο να στηρίξει με κάθε τρόπο την κοινωνία στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσπαθειών που κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά τον τουρισμό. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο θεσμικά τη Σχολή Ξεναγών θεωρώντας πως είναι ένα αδελφό τμήμα στην πόλη της Κέρκυρας», επισήμανε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Όσον αφορά το στόχο του υπουργείου Πολιτισμού να αναβαθμίσει τη Σχολή Ξεναγών, ώστε να γίνει εν ευθέτω χρόνω πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι «είναι εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι τουριστικές σχολές στη χώρα να αποκτήσουν τη θέση που αξίζουν στη χώρα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ανταγωνιστικοί , άλλες χώρες στη Μεσόγειο έχουν τη σκυτάλη και τρέχουν γρήγορα. Είμαστε αποφασισμένοι το σχέδιο Νόμου που καταθέσαμε από τις 10 του Γενάρη σε ό,τι αφορά την Τουριστική Εκπαίδευση Κατάρτιση και Δια Βίου, να προχωρήσει με εντολή του πρωθυπουργού. Αυτό το σχέδιο προβλέπει ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης και σύνδεση των δυνάμεων της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας και τον τουρισμό. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουμε, αυτό το Σχέδιο Νόμου, ως Νόμο του κράτους και θα μπορέσουμε έτσι και να προχωρήσουμε στην παροχή υπηρεσιών με υψηλό κύρος που χρειάζεται ο επισκέπτης, μετά την περίοδο του κορονοϊού, και από την άλλη να γίνουμε το κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», κατέληξε ο υφυπουργός.

«Σχολή ξεναγών πανεπιστημιακής τετραετούς εκπαίδευσης»
«Θέλουμε η Κέρκυρα να είναι ένα από τα σημαντικά κέντρα τουριστικών σπουδών της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό η σχολή ξεναγών πανεπιστημιακής τετραετούς εκπαίδευσης είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Από κει και πέρα η συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που έχει και τμήμα τουριστικών σπουδών, είναι απαραίτητη . Ευελπιστούμε ότι και με την αναβάθμιση του ΙΕΚ τουριστικών Επαγγελμάτων , αλλά και γενικότερα με τη δημιουργία νέων τμημάτων, αγγλόφωνων, που να έχουν σχέση με τον τουρισμό θα πετύχουμε τον στόχος μας, η Κέρκυρα να γίνει κέντρο τουριστικών σπουδών της χώρας μας» είπε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.

Τον υφυπουργό Τουρισμού στη συνάντηση με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου συνόδευσαν η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Ιωάννης Κοντός, ενώ στη συζήτηση παραβρέθηκαν η αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπενέκη , η Αντιπρόεδρος του τμήματος τουρισμού Κάτια Κερμανίδου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρης Μεταλληνός.

Στο πλαίσιο των επαφών του, κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα της παραμονής του στο νησί, ο υφυπουργός Τουρισμού έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, ενώ νωρίς το απόγευμα θα παραστεί σε σύσκεψη εργασίας με τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας που θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, και θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό-επισιτιστικό κλάδο.
Πηγή: iefimerida.gr 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search