• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

“Είστε επιπόλαιοι, ζείτε σε άλλον κόσμο, είναι αστεία αυτά που λέτε, πηγαίνετε στην Αλβανία” Αυτή ήταν η απάντηση της κας Περιφερειάρχη προς τη Λαϊκή Συσπείρωση

September 30, 2020 398

“Είστε επιπόλαιοι, ζείτε σε άλλον κόσμο,

είναι αστεία αυτά που λέτε, πηγαίνετε στην Αλβανία”

Αυτή ήταν η απάντηση της κας Περιφερειάρχη προς τη Λαϊκή Συσπείρωση που ζήτησε:

 

· Προγραμματισμό ολοκληρωμένης, σοβαρής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων έργων.

· Να γίνει μια αποτίμηση, των καταστροφών και των αναγκών στα νησιά μας και με βάση αυτά να γίνει σχεδιασμός και καταμερισμός των άμεσων έργων και εργασιών.

· Να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το αναγκαίο προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό για να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, χωράφια και μηχανήματα, ζωικό κεφάλαιο και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

· Να ενημερωθούμε αν έχουν παρθεί μέτρα για τη σίτιση, την ένδυση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πληγέντων.

· Πρωτοβουλίες για άμεσες ,προσωρινού χαρακτήρα λύσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο π.χ μια γέφυρα στρατιωτικού τύπου στην περιοχή Χειμωνικού, σοβαρή πρόβλεψη για το οδικό δίκτυο της Ιθάκης που έχει ‘’κουφώσει’’ από το οποίο διέρχονται καθημερινά επαγγελματικά φορτηγά και μαθητές.

· Ενίσχυση, για την απομάκρυνση από τις μεγάλες ποσότητες χωμάτων κλπ φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί (Πύλαρος, Άσσος), ενημέρωση για το που μεταφέρονται ώστε να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

· Να προχωρήσουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, οι ψεκασμοί και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και τον έλεγχο του νερού.

· Να υπάρξει επικαιροποιημένο και ολοκληρωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας. Να απαιτηθεί γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων σε όλα τα ρέματα και χειμάρρους στα τρία νησιά, να γίνει άμεσα ο καθαρισμός τους. Να αναζητηθούν οι χρηματοδοτικές πηγές προγράμματα ΕΣΠΑ. ΠΔΕ κρατικός προϋπολογισμός και να απαιτηθούν από την κυβέρνηση fast-truck διαδικασίες.

· Να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη δασοτεχνική διευθέτηση όλων των χειμάρρων των νησιών και κάθε άλλο έργο, που θα ελαχιστοποιήσει τον πλημμυρικό κίνδυνο και θα συμβάλλει στην πολλαπλή αξιοποίηση των βρόχινων νερών, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των υδάτων

· Να υπάρξει μελέτη και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες στο νομό Κεφαλονιάς (Αγία Ευφημία, Καραβόμυλος, Αργοστόλι, Νύφι, Σιμωτάτα, Έρισσος, Φρίκες- Ιθάκης κλπ) και στο νομό Ζακύνθου και Λευκάδας.

· Να υπάρξει οριστική αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των δημόσιων υποδομών, του οδικού δικτύου (Περιφερειακό – Δημοτικό – Αγροτικό), της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης όλων των περιοχών που επλήγησαν.

Ζητήσαμε επίσης, η περιφέρεια απέναντι στα «ψίχουλα» τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα οποία όχι μόνο δεν αρκούν για την κάλυψη των αναγκών, αλλά είναι άγνωστο το πότε και σε πόσους θα δοθούν, να διατυπώσει το δικό της σχέδιο ανακούφισης ζητώντας:

· Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στο σύνολο των ζημιών.

· Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν να τα πληρώσουν.

 

Επαναφέραμε το διαχρονικό μας αίτημα, στο οποίο κωφεύουν κυβερνήσεις και Τοπικές αρχές:

Να περιληφθεί ο νομός Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε «Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας», στους Χάρτες Κινδύνου και στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας του ΕΠΔΚΠ.

Ζητήσαμε δηλαδή, η περιφερειακή αρχή να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της, απέναντι σε ένα λαό που βασανίζεται από τα αποτελέσματα των δικών τους πολιτικών.

Επειδή, οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις και οι πολιτικές κοκκορομαχίες, έχουν χάσει κάθε έννοια, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα είναι μηδαμινά, σε σχέση με τα απαιτούμενα, είναι αποσπασματικά και δεν εντάσσονται σε ένα ενιαίο δεσμευτικό πρόγραμμα μακροχρόνιου ορίζοντα,

Επειδή, σε κάθε πλημμύρα αναδεικνύεται η ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής “ΝΔ των νέων προσώπων”, που έχει κέντρο τη στήριξη του κέρδους των λίγων σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος των εργαζομένων,

Επειδή, οι λάσπες δεν καλύπτουν, ότι όλες οι περιφερειακές αρχές Κράτσα, Γαλιατσάτου, Σπύρου, διαχρονικά, άφησαν την περιοχή αθωράκιστη, χωρίς σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, υπηρετώντας και οι ίδιοι, την πολιτική που δεν έχει σε προτεραιότητα έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά τα έργα που εξυπηρετούν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, βγαίνουν δύο συμπεράσματα:

1. Το πιο πιθανό είναι, να δούμε αντιπλημμυρικά έργα αποσπασματικά και πρόχειρα, με ορατό τον κίνδυνο για το λαό, να βρεθεί μπροστά σε νέες καταστροφές.

2. Η υπόθεση της προστασίας της ζωής και του κόπου του λαού, δεν ανήκει στο πολιτικό προσωπικό των σαλονιών και των επιχειρηματιών. Είναι στα δικά του χέρια και στον οργανωμένο αγώνα του, ώστε οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας να αξιοποιούνται για την ευημερία των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

 

30/9/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search