• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στ. Γκίκας: «Μπήκαν οι Βάσεις για την Ολοκλήρωση του Δικτύου Υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά»

March 03, 2020 20 Be the first to comment!

Δελτίο τύπου

 

Σε σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Λιμενικών Ταμείων Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Λευκάδας και Μεγανησίου και της ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), με την οποία διασφαλίζεται η επέκταση του δικτύου υδατοδρομίων και η λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική, αφού επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης, εξοπλισμού και λειτουργίας νέων υδατοδρομίων. Εξήγησε, ότι στην Σύμβαση δεν συμπεριλαμβάνονται η Κέρκυρα και οι Παξοί, καθώς διαθέτουν ήδη αδειοδοτημένα υδατοδρόμια. Στόχος της Περιφέρειας και των συμπραττομένων μερών είναι η Σύμβαση να υλοποιηθεί σε έξι μήνες αφού τεθεί σε ισχύ.

Επιπλέον, ο Βουλευτής υπογράμμισε το γεγονός ότι το κόστος των έργων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συνεπώς δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας.

Ο Στέφανος Γκίκας χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου, κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης, αφού μπήκαν οι βάσεις για την σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση του διευρυμένου δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά, το οποίο αποτελεί πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Τόνισε, ότι για την ΝΔ, η ύπαρξη πυκνού δικτύου υδατοδρομίων συνιστά βασικό εργαλείο ανάπτυξης και για αυτό η Κυβέρνηση προέβη σε άμεση υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης, ψηφίζοντας αρχές Φεβρουαρίου τον ν. 4663/2020 που απλοποιεί την διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Τέλος, ο Βουλευτής επανέλαβε τα οφέλη από την λειτουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων και την συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search