• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Οι …ανεμογεννήτριες… ξαναγυρίζουν στον τόπο του εγκλήματος!

October 06, 2020 37

 

 Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

Είναι πρόκληση και ύβρις, την στιγμή που οι κάτοικοι της Αγ. Ευφημίας και των γύρω χωριών παλεύουν ακόμα με τις λάσπες και τις πέτρες να φτάνει στο λιμάνι της Σάμης νέο πακέτο ανεμογεννητριών.

Είναι πρόκληση και ύβρις προς το λαό της περιοχής να συνεχίζεται ένα έγκλημα, αφού η άναρχη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών πάνω από τον οικισμό αποτελεί αδιαμφισβήτητα την βασική αιτία δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι πρόκληση και ύβρις για το λαό, τα επιχειρηματικά συμφέροντα να εξυπηρετούνται σε χρόνο ρεκόρ, ενώ για την αποκατάσταση των υποδομών, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να φτάσουν κλιμάκια πριν τις πλημμύρες στο νησί, υπάρχει απαγορευτικό και γραφειοκρατία.

Είναι πρόκληση και ύβρις, το πολιτικό προσωπικό της περιφερειακής αρχής, που χτες εξέφραζε τη «συμπαράστασή του και τη θλίψη του» για τις καταστροφές αλλά και το λαλίστατο για άλλα θέματα, πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης, σήμερα να σιωπούν.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή, να μην επιτρέψει τη διέλευση βαρειών οχημάτων σε ένα επικίνδυνο και επιβαρυμένο από τις πλημμύρες οδικό δίκτυο. Καλούμε την περιφερειακή αρχή, να ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και ας περιμένουν για λίγο οι «επενδυτές».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα είμαστε απέναντι στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, που στο όνομα της εξυπηρέτησης του κέρδους για τους λίγους υπονομεύουν τις ανάγκες των πολλών.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι, να μη σιωπήσει ο λαός, ο μόνος ικανός να υπερασπιστεί τη ζωή του και το δίκιο του

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search