• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Η εργοδοσία SYNKA προχωρά σε φακέλωμα των εργαζομένων των "ΔΗΜΗΤΡΑ"

October 12, 2020 3496
 
Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 
Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ SYNKA ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ "ΔΗΜΗΤΡΑ"
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία SYNKA των σούπερ μάρκετ "Δήμητρα", που μετά τον εξαναγκασμό εργαζομένων να υπογράψουν "ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης" πριν από λίγους μήνες, με το οποίο διαμορφώνει τις προϋποθέσεις αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων, τώρα προχωράει και στο φακέλωμά τους... Όπως μας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες διακινεί έντυπο με το οποίο τους ζητά να της "εμπιστευτούν" μια σειρά από προσωπικά τους δεδομένα, κάποια από αυτά ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία τους. Μάλιστα στο έντυπο αναγράφει ότι είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των στοιχείων!
Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας SYNKA σε βάρος των συναδέλφων των "Δήμητρα" ανοίγουν τον δρόμο για πολύ άσχημες εξελίξεις σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων! Τόσο το "ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης" όσο και αυτό το έντυπο φακελώματος υπό τον τίτλο "Βιογραφικό εργαζόμενου" μπορούν να αξιοποιηθούν από την εργοδοσία για μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.λπ.
Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας SYNKA δίνουν τα μέτρα που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την πανδημία και αυτά που ετοιμάζεται να πάρει σε βάρος των εργαζομένων! Βρώμικο ρόλο σε βάρος των συναδέλφων παίζει και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός του επιχειρησιακού σωματείου του συνεταιρισμού, όπως τον έχουμε καταγγείλει σε προηγούμενες ανακοινώσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους των "Δήμητρα" να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και να μην υπογράψουν το παραπάνω έντυπο. Η εργοδοσία δεν έχει δικαίωμα να τους ζητάει τέτοιου είδους δεδομένα, τα οποία μάλιστα θα διατηρήσει σε αρχείο και θα τα επεξεργάζεται κατά το δοκούν!
Η προστασία των δικαιωμάτων μας, της υγείας μας, της ίδιας μας της ζωής είναι στα δικά μας χέρια! Η νέα επίθεση της μεγαλοεργοδοσία και του κράτους της πρέπει να μας κάνει να πεισμώσουμε και να απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο Σωματείο μας και να παλέψουμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της Τρίτης 13 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣ
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search