• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στη Βουλή η τραγική κατάσταση του απαράδεκτου και επικίνδυνου κτιρίου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κέρκυρας

October 23, 2020 3471

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Νίκος Παπαναστάσης και Γιάννης Δελής για την τραγική κατάσταση του απαράδεκτου και επικίνδυνου κτιρίου  του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κέρκυρας

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα: Κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας

 

Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζονται τα προβλήματα αναφορικά με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Κέρκυρα. Ένα σχολείο που καλύπτει τις σύνθετες ανάγκες μαθητών ΑμΕΑ αποτελώντας στήριγμα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση του απαράδεκτου και επικίνδυνου κτιρίου που στεγαζόταν το σχολείο μέχρι πέρσι στη Άνω Κορακιάνα Κέρκυρας. Μετά από πολλές πιέσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας αποφασίστηκε τελικά η μεταστέγαση του σχολείου σε νοικιασμένο κτίριο.

Φυσικά, η λύση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ως αναγκαία αλλά προσωρινή, καθώς πρέπει να υπάρξει άμεση εξεύρεση χώρου, σχεδιασμός για την ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιρίου, που θα μπορεί να διευκολύνει το σύνθετο, διεπιστημονικό έργο που επιτελείται εντός, με τον ανάλογο εξοπλισμό, τα τεχνολογικά μέσα, και το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Καταγγέλθηκε, με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ότι η μεταστέγαση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το σχολείο να μένει κλειστό εδώ και έξι βδομάδες και οι μαθητές να μένουν στα σπίτια τους, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα.

Στο κτίριο ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες, ενώ δεν έχει γίνει η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και του τηλεφώνου. Οι εκπαιδευτικοί αντί να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο καλούνται να καθαρίζουν και να βάφουν, πραγματοποιώντας εργασίες που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, πετώντας την μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, άμεσα πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας φέρει την πρώτη πολιτική ευθύνη για τον αποκλεισμό των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία για πάνω από 1 μήνα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη μόρφωσή τους, δυσαναπλήρωτα κενά αλλά και ανατροπές στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Πολλοί από αυτούς τους μαθητές έχουν να βρεθούν σε σχολική τάξη από το Μάρτιο και φέτος αντί να γίνει προσπάθεια να ενταχθούν και πάλι ομαλά, βρίσκονται μπροστά σε νέες δυσκολίες.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβουν:

· Ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κέρκυρας, ώστε όλοι οι μαθητές να επιστρέψουν και πάλι στο σχολείο τους;

· Ώστε να δρομολογηθεί μόνιμη λύση με την ανέγερση νέου και σύγχρονου σχολείου;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Δελής Γιάννης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search