• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: "Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα ”

November 04, 2020 3878

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό κέντρο Κέρκυρας ζητώντας μεταξύ άλλων από "την Κυβέρνηση να αποσύρει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά αυτά μέτρα όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους οργανωμένους απέναντί της”.

Αναλυτικά:

“Μετά τα πρόσφατα υγειονομικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να πληγεί ακόμα περισσότερο η εστίαση και όλα τα συναφή επαγγέλματα. Αποτελεί βάσιμη ανησυχία όλων των συναδέλων ότι ενδεχόμενη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων θα φέρει κύμα απολύσεων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας είναι υποχρεωμένο να νομοθετήσει άμεσα και συμπληρωματικά προς τις νέες υγειονομικές ρυθμίσεις προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας. Οφείλει να εξασφαλίσει με Νόμο ότι θα παραταθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ότι δεν θα επιτρέπονται οι δυσμενείς τροποποιήσεις συμβάσεων εργασίας στους συνδεόμενους κλάδους της εστίασης, της τροφοδοσίας και των συναφών επαγγελμάτων.

Κι επειδή η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου μέσα θα καθαγιαστεί κάθε εργασιακή μεταρρύθμιση, καταδικάζουμε απερίφραστα την ύπουλη πρόθεση της Κυβέρνησης να εκτελέσει τις προτάσεις-εντολές του ΣΕΒ και να νομοθετήσει την παράταση του 8ωρου εργασίας και μάλλιστα αμμισθί. Η άρση του περιορισμού στην υπερωριακή απασχόληση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για μία ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των εργαζομένων, σε δυσάρεστη αρμονία με την κλιμακούμενη εκούσια αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών (πλέον οι συμφιλιωτικές τριμερείς συλλογικές διαφορές αφαιρούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και μεταβιβάζονται στον ΟΜΕΔ).

Παράλληλα με το Νομοσχέδιο επιχειρείται η υποβάθμιση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των εργατικών σωματείων. Ουσιαστικά καταργείται η Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων. Η απεργία πλέον θα απαιτεί ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω του 50% των μελών, σε συνέχεια όσων προέβλεπε ο Νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, και επαναφέρει το λοκ άουτ νομιμοποιώντας την απεργοσπασία και ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά αυτά μέτρα όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους οργανωμένους απέναντί της”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search