• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων: Οι μεγάλες υποσχέσεις και η πραγματικότητα σήμερα

November 08, 2020 385

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση 1 ½ μήνα μετά τον «ΙΑΝΟ» θεωρούμε υποχρέωση μας απέναντι στον λαό των νησιών μας, μετά και τις νέες περιοδείες και ανακοινώσεις για έργα, κλιμακίων της κυβέρνησης της Ν.Δ., της Περιφερειακής Αρχής (Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που είναι συνυπεύθυνοι για την μη πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όλα τα προηγούμενα χρόνια, τις μειωμένες αποζημιώσεις, την καθυστέρηση αυτών ή και την μη καταβολή τους, να ενημερώσουμε για το τι έγινε μετά τις περυσινές υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Παραθέτουμε την εισήγηση της απόφασης 231-22/23.11.2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου που έκανε η Περιφερειακή Αρχή και έγινε στην Κεφαλονιά (μετά τις περυσινές πλημμύρες στην Πύλαρο και αλλού) για τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που θα γινόντουσαν άμεσα και τι έγινε στην πραγματικότητα έως την παραμονή της εκδήλωσης του «ΙΑΝΟΥ» στις 16.09.2020:

1. «Συμπληρωματική σύμβαση και έργο 53.805,84 ευρώ για λεκάνη ανάσχεσης στο χείμαρρο «αυλάκι» Μακρυώτικων, το μόνο που έγινε.

2. «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης Υδρογραφικού Δικτύου Πυλάρου» ύψους 1.260.000 το μόνο που έχει γίνει και αυτό μετά τον «ΙΑΝΟ» είναι άλλη μια απόφαση για χρηματοδότηση και κανένα έργο.

3. «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης Τμήματος Υδατορέματος «Πετάλη» Καραβομύλου» ύψους 306.000 δεν έγινε τίποτα.

4. «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης Τμήματος Υδατορέματος Αγ. Νικόλαος Τζαννάτα» ύψους 551.000 υπάρχει μόνο μια απόφαση για χρηματοδότηση μόνο με 190.000 και κανένα έργο.

5. «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης Ρέματος Δραπάνου Αργοστολίου» ύψους 370.000 υπάρχει μόνο μια απόφαση για χρηματοδότηση και κανένα έργο.

6. «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την επικαιροποίηση των Μελετών του Αντιπλημμυρικού Αγωγού Αγίας Ευφημίας» ακόμη δεν έχει τελειώσει η διαδικασία και δεν έχει γίνει κανένα έργο.

7. «Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις Τεχνικών Έργων & Καθαρισμοί Ποταμών, Χειμάρων, Ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ι.Ν. ύψους 410.000 να κατανεμηθεί σε δύο νέα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων δεν έχει γίνει τίποτα.

8. Δημοπράτηση αντιπλημμυρικού έργου ύψους 1.200.000, δεν έχει γίνει τίποτα.

Για αυτή την πραγματικότητα δεν φταίει ούτε η ανικανότητα, ούτε η ατυχία, ούτε η «παθογένειες» του κράτους. Αν ήταν έτσι τότε δεν έπρεπε μέσα στην πανδημία η Περιφερειακή Αρχή να είχε υπογράψει δεκάδες εκατομμύρια δωρεάν επιχορηγήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, με διαδικασίες express να υλοποιεί την ιδιωτικοποίηση της επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων, αλλά και η κυβέρνηση να εκταμιεύει δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες και στους μεγαλοϊδιοκτήτες μεγάλων Μ.Μ.Ε. κ.α.

Είναι μια επεξεργασμένη και συμφωνημένη στρατηγική της Ε.Ε. που βλέπει την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία ως κόστος -και δεν την χρηματοδοτεί- γιατί δεν έχει κανένα κέρδος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και έτσι δεν συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους. Αλλά και για τις κυβερνήσεις, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές -σημερινές και προηγούμενες -που θεωρούν ότι κοστίζει λιγότερο να αποζημιώνουν (αυτά τα ελάχιστα που δίνουν) και να μαζεύουν τις «λάσπες» μετά από κάθε φαινόμενο, παρά να κάνουν ολοκληρωμένα έργα σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του, να μην μείνει θεατής, να μπει μπροστά, να γίνει πρωταγωνιστής διεκδικώντας όλα εκείνα τα αναγκαία έργα και μέτρα που είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η συλλογική οργάνωση και ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει πιο κοντά την κατάκτηση των παραπάνω. Είναι αυτό που φοβούνται οι από πάνω, αλλά είναι η μοναδική δύναμη, διέξοδος και η ελπίδα που έχουμε οι κάτω.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search