• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων για την επέκτασης των Υδατοκαλλιεργειών στη Λευκάδα

November 17, 2020 44

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων με αφορμή την  καταψήφιση από την πλειοψηφία του ΠΣ για συζήτηση του θέματος της επέκτασης των Υδατοκαλλιεργειών στη θαλάσσια περιοχή των Εχινάδων- Καλάμου- Καστού επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Εξοικειωμένη με την πρακτική των μεθοδεύσεων και των τακτικισμών, για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή, όταν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά συναντούν την αντίδραση των κατοίκων, όταν δεν έχει εξασφαλίσει, όπως θα ήθελε, και την συντεταγμένη υπακοή όλων των συμβούλων της."

Αναλυτικά 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ στην ΛΕΥΚΑΔΑ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ στην Π.Ι.Ν ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 

Εξοικειωμένη με την πρακτική των μεθοδεύσεων και των τακτικισμών, για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή, όταν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά συναντούν την αντίδραση των κατοίκων, όταν δεν έχει εξασφαλίσει, όπως θα ήθελε, και την συντεταγμένη υπακοή όλων των συμβούλων της.

Με περίσσιο άγχος φόβο και θράσος καταψήφισαν τη συζήτηση του θέματος που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», για την επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών στη θαλάσσια περιοχή των Εχινάδων- Καλάμου- Καστού επικαλούμενοι αστεία επιχειρήματα προσβάλλοντας ακόμη και τους εαυτούς τους.

Ως «λαγός» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας, κ. Κουρής, επικαλέστηκε «την δική του άγνοια και ανάγκη προετοιμασίας» και την «άγνοια κάποιων συμβούλων επί του θέματος» προτείνοντας το θέμα να μεταφερθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι «το θέμα έρχεται από το 2011», ότι ο ίδιος με πολύχρονη συμμετοχή στην ΤΔ, χρημάτισε αντιπεριφερειάρχης το 2010-2014, απλά επιβεβαιώνει την υποκρισία τους.

Επικαλέστηκαν την ανάγκη να μιλήσουν με τοπικούς φορείς ενώ οι κάτοικοι και οι φορείς τους έχουν ήδη διατυπώσει την αντίθεσή τους για την οποία είναι ενημερωμένη η περιφερειακή αρχή.

Το γεγονός ότι στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά ο οποίος σιωπούσε, έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις διαμαρτυρίας για το θέμα, της κοινότητας Καστού (29/10/20), η απόφαση των κατοίκων κοινότητας Καλάμου (26/10/20) απλά επιβεβαιώνει την υποκρισία τους και το πόσο υπολογίζουν το λαό της περιοχής.

Η περιφερειακή αρχή μάντρωσε τους περιφερειακούς συμβούλους που συγκροτούν την πλειοψηφία με το επιχείρημα ότι «κάποιοι είναι καινούργιοι» παρά το ότι το θέμα είχε σταλεί εγκαίρως και όπως όλοι παραδέχτηκαν ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο.

Οι ευθύνες του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά και συνολικά της περιφερειακής αρχής της κας Κράτσα, Σπύρου και Αλεξάκη, δεν κρύβονται πίσω από την επίκληση της «άγνοιας».

Θέλουν με κάθε τρόπο να κωλυσιεργήσουν, να μην πάρει χαμπάρι η τοπική κοινωνία, και ειδικά οι κάτοικοι Καλάμου- Καστού- Μεγανησίου και της Αιτωλοακαρνανίας το περιβαλλοντικό «έγκλημα» που πρόκειται να συντελεστεί.

Στρατευμένοι με τα επιχειρηματικά και κυβερνητικά σχέδια ψάχνουν με κάθε τρόπο να «μαγειρέψουν» καταστάσεις προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι όμως τους έχουν πάρει είδηση ότι είναι με τα μεγάλα συμφέροντα, ενάντια στο λαό και το περιβάλλον δίνοντας απλόχερα κάλυψη στα περιβαλλοντικά «εγκλήματα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search