• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν.

November 20, 2020 401

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν.

ΘΕΜΑ : « Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν.»

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό πως τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος 70 στρεμμάτων του ακινήτου του πρώην Club Mediteranne προς το Δήμο σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού, κατόπιν αίτησης της σημερινής ιδιοκτήτριας εταιρείας «Corfu Gardens AK.TE. XE. Sani-IKOS Resorts». Η εταιρεία αυτή, ως γνωστό, κάνοντας χρήση του νόμου, προτίθεται να οικοδομήσει στο εν λόγω ακίνητο, εμβαδού 245 στρεμμάτων, ξενοδοχειακή μονάδα 38.500 τ.μ. Κάνει δηλ. την μέγιστη δυνατή υπέρβαση ( από 4.000 τ.μ. οικοδόμηση που δικαιούται). Γι αυτό εξάλλου και υποχρεούται να παραχωρήσει στο Δήμο 70 στρέμματα από το οικόπεδο των 245 στρεμμάτων, για να χρησιμοποιηθούν, για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη ανακούφιση του περιβάλλοντος της περιοχής, που θα τρωθεί ανεπανόρθωτα από την ανέγερση του εν λόγω ξενοδοχείου – μεγαθήριου. Γνωστού όντος, μάλιστα, πως η περιοχή της Δασιάς είναι αναπτυξιακά κορεσμένη και από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υπερκορεσμένη και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου υπάρχει καθολική αντίδραση από το λαό αλλά και το Τ.Σ. της Κάτω Κορακιάνας για την μετατροπή αυτή.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό, επίσης, πως σύμφωνα με τον νόμο, η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών, γνωμοδοτική, μόνο, αξία έχει και πως την τελική απόφαση θα την λάβει η κυρία Περιφερειάρχης.

Κύριε Πρόεδρε,

Γι αυτό ακριβώς τον λόγο και επειδή θεωρούμε πως το θέμα αυτό είναι μεγίστης σημασίας και πως μια λανθασμένη απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής, πρωτίστως των κατοίκων της περιοχής αλλά γενικότερα και όλων των Κερκυραίων, σας καλούμε να συγκαλέσετε κατεπειγόντως, -- και πάντως πριν την λήψη απόφασης από την κυρία Περιφερειάρχη — συνεδρίαση του Π.Σ. με μοναδικό θέμα την έκφραση γνώμης του Π.Σ. για το τεράστιας σημασίας αυτό θέμα. Γιατί θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, απαράδεκτο πριν από την λήψη της οποιασδήποτε απόφασης – αρνητικής ή θετικής — από την κυρία Περιφερειάρχη να μην έχει υπόψη της και την γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Με εκτίμηση

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.

Γκισκίνης Νίκος, Κεφαλληνός Διονύσιος, Κολυβά Ευγενία, Μπαλού Αλεξάνδρα, Χαραλάμπους Χ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search