• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Η ζωή η υγεία και τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στον γύψο ούτε στην καραντίνα - Πέμπτη 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

November 25, 2020 3720

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή (Πέμπτη 26/11) απεργία με τα αιτήματα εξέδωσε το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η ΖΩΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, σ' όλη τη χώρα στις 26 Νοέμβρη δίνουμε απεργιακή απάντηση σε Κυβέρνηση και εργοδοσία με σύνθημα:

«Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού - Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας»

Την ώρα που η πανδημία θερίζει καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας και τα κρούσματα χτυπάνε κόκκινο, την ώρα που η κοινωνία ζει με την αγωνία για το τι ξημερώνει αύριο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να «λιβανίζει εαυτόν», ζώντας σ’ ένα μάλλον …παράλληλο σύμπαν, όπου τα πάντα είναι υπό έλεγχο και όλα βαίνουν καλώς !

Την ίδια όμως ώρα, στα νοσοκομεία το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής δίνοντας άνισο αγώνα ζωής και θανάτου, αφού η κυβέρνηση μήνες τώρα απ’ το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας, αρνείται πεισματικά την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Στις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών για χρηματοδότηση ΜΑΦ και ΜΕΘ η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά.

Αντί της επίταξης όλων των ιδιωτικών δομών υγείας στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση προχωρά υποκριτικά στην ενοικίαση κάποιων κλινικών, πληρώνοντας τους κλινικάρχες και με το παραπάνω (…για αγορά στην πραγματικότητα) υπηρεσιών με εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα. Αποφεύγει ταυτόχρονα να «ακουμπήσει» τις μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες γνωρίζοντας ότι εκεί γίνεται πάρτυ κερδών, αφού το ανεπαρκές ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε μεγάλο βαθμό σε σύστημα υγείας της «μιας νόσου Covid». Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης πολλοί ασθενείς με άλλα νοσήματα αναγκάζονται να οδεύουν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια πληρώνοντας κι απ’ την τσέπη τους.

Στους μεγάλους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ουσιαστική υγειονομική κάλυψη. Στα ΜΜΜ η κατάσταση είναι επίσης αφόρητη, αφού μετατρέπονται σε διάσπαρτες υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού, εξ αιτίας του καθημερινού συνωστισμού του κόσμου σ’ αυτά. Ταυτόχρονα οι μαθητές με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς βιώνουν τον τραγέλαφο της «τηλεκπαίδευσης».

Είναι ώρα η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω απ’ την ατομική ευθύνη των πολλών για την έξαρση των κρουσμάτων, ενώ η ίδια αποδεικνύει στην πράξη την άρνησή ν’ αναλάβει την κυβερνητική - κρατική ευθύνη χρηματοδότησης και στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, της εκπαίδευσης, των ασφαλών συγκοινωνιών κλπ.

Με το πρόσχημα της προστασίας απ’ την πανδημία, γενικεύουν προκλητικά την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Καλλιεργούν έτσι κλίμα φόβου στους εργαζόμενους και την κοινωνία, στρώνοντας το έδαφος για γενικευμένες ανατροπές κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων που θα ξεθεμελιώσουν εργατικά λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Η πολυδιαφημισμένη «έκθεση Πισσαρίδη» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συμπύκνωση των ορέξεων του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, για οριστικό χτύπημα σε

ότι εργατικό - κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει. Τα κέρδη, οι φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και το ζεστό κρατικό χρήμα που έχουν αποκομίσει ως τώρα δεν τους αρκούν. Η έξοδος γι’ αυτούς απ’ την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προϋποθέτει ένα «νέο ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον» με ακόμη πιο φθηνή την εργατική δύναμη και τους εργαζόμενους σιωπηλούς, χωρίς συλλογικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα… για να μην μπορούν να διεκδικούν.

Η επίθεσή τους δεν έχει καμιά σχέση με την πανδημία…

Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας την 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, καθιερώνουν μισθούς 200€, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Παραδίδουν την Κοινωνική Ασφάλιση στους επιχειρηματικούς ομίλους, προωθούν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών.

Φέρνουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές και απεργοκτόνες διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (λήψη απόφασης για απεργία με το 50%+1, ηλεκτρονικά μητρώα κλπ).

Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα ασφάλειας της υγείας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Θέλουν να «διαπαιδαγωγούν» από τώρα την νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια. Με τη βία, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, με τη σιγή νεκροταφείου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο δουλειάς, με την αξιολόγηση των ποινών και των διώξεων, προσπαθούν να προλάβουν… «τους σεισμούς που μέλλονται για να ΄ρθουν».

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Έσπασαν έτσι στην πράξη οι απαγορεύσεις ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός της να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε :

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

· Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

· Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

· Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

· Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

· ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                               Η Γραμματέας

 

Χριστοδούλου Βαγγέλης                                                                                             Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search