• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Να σταματήσει τώρα η απαγόρευση μετακίνησης των εκπαιδευτικών

November 29, 2020 3232

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητά να σταματήσει τώρα η απαγόρευση μετακίνησης των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε εγκύκλιος με την υπογραφή της Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας που καλεί τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στις περιοχές τους, ώστε να «παραμένουν στη διάθεση των Διευθυντών/Προϊσταμένων των σχολείων τους για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί».

Παρά το ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, παρά το ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι απαγορεύονται οι ατομικές μετακινήσεις των συναδέλφων, το Υπ. Παιδείας στερεί το δικαίωμα από τους συναδέλφους (αναπληρωτές ως επί το πλείστον) να μετακινηθούν προς τις περιοχές τους.

Το Υπουργείο, όπως έκανε και στο πρώτο lockdown, γύρισε την πλάτη σε υπαρκτές ανάγκες των συναδέλφων, έβαλε εμπόδια αντί να τους παρέχει στήριξη. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί γονείς εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους. Τα παιδιά τους τα κρατάνε οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζεται άμεσα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Προφανώς και θα ενημερώσουν την υπηρεσία για την περιοχή μετάβασής τους, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηροι του Υπ. Παιδείας «για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί».

Αντί το Υπ. Παιδείας να βγάζει εγκυκλίους που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην εκπαίδευση, παρά μόνο προβλήματα στους συναδέλφους, να φροντίσει να λύσει τώρα τα ζητήματα της καθολικής πρόσβασης των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, να αξιοποιήσει τις 2 εβδομάδες Lockdown που απομένουν ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών που είναι γνωστά εδώ και μισό χρόνο, για να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να πάρει πίσω την εγκύκλιο και να επιτρέψει τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στις περιοχές τους

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search