• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν! - Απαιτούμε την απαλλαγή – αθώωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου

November 29, 2020 3346

 

H ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε ψήφισμά της αναφέρεται στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την καταστολή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει! Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν! Απαιτούμε την απαλλαγή – αθώωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απόσυσρση όλων των κατηγοριών για την οικογένεια και τους άλλους  συλληφθέντες στα Σεπόλια  και την ακύρωση όλων των προστίμων.

 Αναλυτικά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών, διαδηλωτών  στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.  Την 17η Νοέμβρη το εργατικό κίνημα ήταν παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια  και στο σταθμό Λαρίσης. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές ήταν εκεί  και στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.  Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Στον αντίποδα όλων αυτών η κυβέρνηση απάντησε με απίστευτης σκληρότητας καταστολή. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και σκληρή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές στα Προπύλαια και στο Στ. Λαρίσης, αλλά ακόμα και σε γειτονιές, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους όπως στα Σεπόλια. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης συνελήφθη και ο  δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Την Ιδια μέρα  στην Κέρκυρα η αστυνομία προσήγαγε ομάδα φοιτητών, η οποία αποχωρούσε από την Σπηλιά, σημείο συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα και τους επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ είχαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν!

Απαιτούμε την απαλλαγή – αθώωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, την απόσυσρση όλων των κατηγοριών για την οικογένεια και τους άλλους  συλληφθέντες στα Σεπόλια  και την ακύρωση όλων των προστίμων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search