• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συναντήσεις Στ. Γκίκα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου

December 21, 2020 391

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Με την Περιφερειάρχη ο Βουλευτής συζήτησε το ζήτημα της έλλειψης αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα και την προοπτική δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω ΣΔΙΤ, όπως και της προώθησης ιδιωτικών αθλητικών projects μέσω ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα περαιτέρω ανάδειξης περιοχών NATURA, π.χ. Λίμνη Αντινιότη, με υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι οικείοι Δήμοι.

Θέματα συζήτησης απετέλεσαν επίσης το Τοπικό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, καθώς επίσης και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την υλοποίηση και λειτουργία του νέου Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας ενημέρωσε τον Στέφανο Γκίκα για τον προγραμματισμό του Δήμου, σε ό,τι αφορά στα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα της διαδημοτικής ΔΕΥΑΚ και τις διαδικασίες διάσπασής της.

Τέλος, κα Υδραίου εξέθεσε τις απόψεις της σε ό,τι αφορά στον νέο Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, σχετικά με την μη παραχώρηση της κυριότητας των περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΔΙΣΑ Νότιας Κερκύρας στον νέο Φορέα, παρά μόνον την χρήση και εκμετάλλευση, ενώ επέμεινε στην παράλληλη λειτουργία του ΣΥΔΙΣΑ για κάποια μεταβατική περίοδο, παρότι για να συμβεί αυτό απαιτείται τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αρμονικά, με τη συνεργασία όλων, ο νέος Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων και ότι όλοι πρέπει να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

 

ΑΠΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search