• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη εν μέσω πανδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Κέρκυρας

January 11, 2021 43
 
 
 

Με σκοπό την έμπρακτη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, εν μέσω πανδημίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει, ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου, καθημερινώς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Κέρκυρας, εξήντα μερίδες φαγητού. Η σημαντική αυτή δράση εκ μέρους του Ιδρύματος προέκυψε από τους αδιάθετους πόρους σίτισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, λόγω της μη φυσικής παρουσίας τους και της εξ αποστάσεως πραγματοποίησης της διδασκαλίας των μαθημάτων.

«Σε μία δύσκολη εποχή που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη πανδημία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επικεντρώνεται στις πολυδιάστατες πτυχές της αλληλεγγύης και ενισχύει με τη συνεισφορά του την τοπική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η συμμετοχή μας στην συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται για την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για όσο διάστημα η πανδημία επιβάλλει την πραγματοποίηση της διδασκαλίας εξ αποστάσεως, δεδομένου ότι λόγω αυτής, η παρουσία στο φοιτητικό εστιατόριο των δικαιούχων δωρεάν σίτισης φοιτητών είναι περιορισμένη» δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για πολλούς συμπολίτες μας, που χρειάζονται βοήθεια, η συνδρομή από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου ενισχύει την κοινή προσπάθεια για στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρύτανη κ. Ανδρέα Φλώρο για την συμπαράστασή του και την προσφορά του, προς το Κοινωνικό Συσσίτιο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η καθημερινή διανομή των μερίδων σε ευπαθείς ομάδες του κερκυραϊκού πληθυσμού, πραγματοποιείται μέσω του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Κοι.Σ.Π.Ε. Νέοι Ορίζοντες». Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κοι.Σ.Π.Ε., Αθανάσιος Παπαβλασόπουλος, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, για την πολύτιμη συνδρομή και στήριξη των Κοινωνικών Δομών Παροχής Βασικών αγαθών του Δήμου ανέφερε πως «με την ευγενική προσφορά του Ιονίου Πανεπιστημίου προς το Κοινωνικό Συσσίτιο, το ακαδημαϊκό ίδρυμα γίνεται συμπαραστάτης στην προσπάθεια να ενισχυθούν ευπαθή κοινωνικά νοικοκυριά, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search