• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/1

January 21, 2021 1057

 

O  Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων – Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων αποφάσισε την πραγματοποίηση αυτοκινούμενης κινητοποίησης την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 12.00, με αφετηρία το παρκινγκ στο Εμπορικό Κέντρο και κατάληξη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση:

«Στην Κέρκυρα που όλα αυτά τα χρόνια η οικονομική δραστηριότητα στηρίχτηκε αποκλειστικά στην «μονοκαλλιέργεια» του Τουρισμού και που φέτος δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα , αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι το αφήγημα της «εξωστρέφειας» είχε κοντά ποδάρια αφήνοντας την οικονομία εκτεθειμένη στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Η κατάσταση παραμένει δραματική για χιλιάδες συναδέλφους , το άνοιγμα του «λιανεμπορίου» και η οποία κίνηση στην αγορά δεν σώζει την παρτίδα, τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα. Καμία αυταπάτη! Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Το προ μηνών 800αρι και τα μισο-δανεικά της «επιστρεπτέας προκαταβολής», για όσους την πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Από την άλλη τα δις του «ταμείου ανάκαμψης» περιμένουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, άλλωστε και το πρόγραμμα της «μη επιστρεπτέας προκαταβολής» της Περιφέρειας που ακόμα το ψάχνουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται .

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι τάχα η επιστροφή στην κανονικότητα θα δώσει άμεση λύση στα προβλήματά, είναι επικίνδυνος!

Ήδη, τα δήθεν προσωρινά μέτρα, κρατούν δέκα μήνες τώρα. Και το τρίτο κύμα που εμφανίστηκε σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι μπροστά μας. Αν περιμένουμε την αργόσυρτη διαδικασία των εμβολιασμών έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά ακόμα και τότε Τίποτα δεν εγγυάται ότι η οικονομική κρίση που έχει αγκαλιάσει την Ελληνική και παγκόσμια οικονομία θα ξεπεραστεί. Έχουμε πικρή πείρα από την προηγούμενη δεκαετή κρίση, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και ο υπόλοιπος λαός πλήρωσαν το μάρμαρο και μάλιστα τα χρέη που δημιουργήθηκαν τότε ακόμα βαραίνουν τις πλάτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση στις συνθήκες της Πανδημίας σαν τον κλέφτη περνάει αλλεπάλληλα αντιλαϊκά νομοσχέδια.
Τέτοιο στόχο έχει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, αυτό προβλέπει η φοροληστεία που περιγράφεται στον νέο προϋπολογισμό. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ έχουν βαριές ευθύνες, έδωσαν και δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Μπορεί να πρωταγωνιστούν σε δηλώσεις και διαπιστώσεις όμως στο «δια ταύτα» δεν κάνουν το παραμικρό.
Τους προσπερνάμε, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Είναι ώρα δράσης, ώρα ευθύνης! Κανείς να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Στην οριακή κατάσταση που έχουμε βρεθεί, ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποδώσει είναι αυτός της μαχητικής διεκδίκησης. Έχουμε τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα είναι πραγματική ανάσα για όλους μας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων – Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων στη συνεδρίασή του την Τρίτη 18/1/2020, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , αποφάσισε:
α) Την πραγματοποίηση Αυτοκινούμενης Κινητοποίησης την Τετάρτη 27/1/2021 και ώρα 12.00, με Αφετηρία το πάρκινκ στο Εμπορικό Κέντρο και κατάληξη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
β) Να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους , σε όλα τα σωματεία επαγγελματιών και στα εργατικά σωματεία του Νησιού με την πεποίθηση ότι ο προβληματισμός η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα αλλά κι η πείρα, μπορεί να γίνει δύναμη.

Μπορούμε να βρούμε τρόπους να συντονίσουμε την δράση, να επικεντρώσουμε, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις ,σε αυτά που μας καίνε, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια. Να σταθούμε μπροστά στις απαιτήσεις των καιρών, ανοίγοντας νέα σελίδα αγώνα.
Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαιτούμε:

•Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
•Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

 

•Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
•Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
•Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
•Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

•Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
•Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:
•Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
•Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
•Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
•Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Σε σχέση με τα δημοτικά τέλη :
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και
ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων
των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για όλη τη διάρκεια της πανδημίας και τουλάχιστον μέχρι 30/6/2021

•Τα «σκωτσέζικα ντους» της κυβέρνησης μας οδηγούν στον γκρεμό.
•Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για να επιβιώσουμε.
•Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασία της υγείας του λαού μας.
•Στις 27 Γενάρη υψώνουμε την φωνή μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search