• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια: Έκθετη η κυβέρνηση για την καταστρεπτική αλιευτική πολιτική στο Ιόνιο από τις ιταλικές μηχανότρατες

January 30, 2021 356

 

ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ

Πολλαπλά εκτεθειμένη βρίσκεται η Κυβέρνηση της ΝΔ από την απόφασή της να παραχωρήσει “οικειοθελώς” το δικαίωμα διεθνούς αλιείας μεταξύ των 6 και 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο με μια φωτογραφική διάταξη υπέρ των “ιστορικών ιταλικών αλιευτικών δικαιωμάτων”.
Οι κάτοικοι και οι αλιείς των Ιόνιων Νησιών που επί δεκαετίες ανέχονται τις ιταλικές μηχανότρατες να σαρώνουν με παράνομο και ειδεχθή αντι-περιβαλλοντικό τρόπο τον βυθό του Ιονίου πελάγους, αποτελούν τους μεγάλους χαμένους της συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας καθώς και της “πανηγυρικής” επέκτασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια.

Όπως αναδείχθηκε μετά από ερώτηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30/1/2021, προς τον προσκεκλημένο ανώτατο αξιωματούχο του ΥΠΕΞ κύριο Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, η καταστρεπτική αλιευτική πολιτική των ιταλικών μηχανότρατων όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά αντίθετα προσυπογράφεται από την ελληνική Κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα λοιπόν οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την δήθεν πλήρη και αποκλειστική εκμετάλλευση εντός των 12 μιλίων στο Ιόνιο, εκφράζουν πλήρως και αποκλειστικά μόνο τις επιδιώξεις των ενεργειακών πολυεθνικών που επιδιώκουν να ληστέψουν ένα ακόμα τμήμα του δημόσιου πλούτου.

 

Στο μοναδικό ζήτημα που η ελληνική κυβέρνηση όφειλε και μπορούσε να προστατεύσει στοιχειωδώς το σκληρά πληττόμενο κομμάτι των φτωχών ψαράδων των Επτανήσων, αντίθετα προσέθεσε ακόμα μια πολιτική που τους εξαθλιώνει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search