• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Και αν είναι ΕΣΠΑ; Μπορεί να πέφτουν οι σοβάδες στα σχολεία

February 01, 2021 365

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

Ούτε ένα ΕΥΡΩ, δεν δέχτηκε η περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα, να δεσμεύσει από το νέο ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών στα νησιά μας!!!, κατά τη συζήτηση του θέματος που έθεσε στο Π.Σ (30/1/21) η Λαϊκή Συσπείρωση, για την επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών υποδομών στην Κέρκυρα.

Ούτε μια Δημοτική Αρχή, του Ν. Κέρκυρας, δεν αξιολόγησε ως σοβαρή και χρήσιμη τη συζήτηση αυτή και δεν συμμετείχε, αν και λαμβάνουν πρόσκληση με τα θέματα της συνεδρίασης του ΠΣ.

Η πλειοψηφία της περιφερειακής αρχής ΝΔ1 - ΝΔ2 - ΚΙΝΑΛ, με εξαίρεση δύο συμβούλους από το ψηφοδέλτιο του κ. Σπύρου, αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία στηρίχθηκε και από τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΠΣ και μεμονωμένους περιφερειακούς συμβούλους και με την οποία ζητούσε από την Περιφέρεια:

· Να αξιοποιήσει σημαντικό τμήμα από το νέο ΕΣΠΑ, για να χρηματοδοτήσει τις σχολικές υποδομές.

· Να πάρει πρωτοβουλία, ώστε οι Δήμοι να φέρουν ολοκληρωμένα σχέδια και προτάσεις για νέες σχολικές υποδομές και βελτίωση των υπαρχόντων.

· Να διεκδικήσει αύξηση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για τα προβλήματα σχολικής στέγης, αύξηση του ποσοστού διάθεσης του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στα σχολεία, σε συνεργασία με τους Δήμους.

· Να αναλάβει την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος για τους μαθητές της ειδικής αγωγής στην Κέρκυρα.

· Να αυξήσει τους πόρους για την μεταφορά των μαθητών, ώστε να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα οι μεταφορές των μαθητών στο σχολείο και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

· Να στηρίξει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος για: μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, αραίωση μαθητών και δημιουργία ολιγομελών τάξεων, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών για κάλυψη όλου του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, κατάργηση του ορίου χιλιομετρικής απόστασης για τη μεταφορά των μαθητών κλπ

· Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να φροντίσει άμεσα για τον εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών.

 

Η περιφερειακή αρχή, αφού «διαπίστωσε την εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών, αναγνώρισε την ύψιστη σημασία του σχολικού περιβάλλοντος» κατέληξε στο γνωστό μπαλάκι των αρμόδιων και αναρμόδιων φορέων. Ως γνήσιο κυβερνητικό φερέφωνο δεν παρέλειψε στη συζήτηση για τα «υπό κατάρρευση σχολεία της Κέρκυρας» να διατυπώσει στην πρότασή της ότι «κατά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς καλύφθηκαν κατά μεγάλο μέρος τα κενά των διδασκάλων και καθηγητών, ότι είχαν όλοι οι μαθητές την σχολική ύλη έγκαιρα και ότι εφαρμόζονται όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοιού»!!!

 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα πολυδιαφημισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, παρά το ότι δημιουργούνται από τον πλούτο της ανθρώπινης εργασίας και την φοροληστεία της, δεν προορίζονται για τις ανάγκες του λαού αλλά για τις ανάγκες των επιχειρηματικών σχεδιασμών. Οι εκπρόσωποί τους σε

Δήμους, Περιφέρειες και Κυβέρνηση αποδεικνύονται άριστοι εκτελεστές.

 

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η Παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αρμοδιότητα των Δήμων και των Περιφερειών αλλά αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η Εκπαίδευση πρέπει να είναι ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν χωρίς καμία ιδιωτική και επιχειρηματική δράση.

Ας μην περιμένουμε τα χειρότερα. Ας μην προσαρμοζόμαστε με τα ελάχιστα.

Απαιτείται μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές υποδομές. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε σύμμαχοι σε αυτόν τον αγώνα.

 

01/02/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search